U srpanj ćemo zakoračiti uz ‘IT’ desert ljeta – Panna Cottu s Aperol Spritzom!

Ljubav na prvi zalogaj.

Nakon što je nekoliko godina svima omiljeno alkoholno piće bilo gin, sada je to neosporno talijanski Aperol, gorkasto piće koje u kombinaciji s dodacima postaje okus ljeta. Njegova jarka narančasta boja čini ga dodatno privlačnim, a ove godine klasični Aperol Spritz nećemo piti samo na pool partyjima ili u noćnim izlascima, već ćemo ga i jesti u formi osvježavajućih deserata!

Jedan od njih, a za koji vam u nastavku donosimo recept je Aperol Spritz Panna Cotta – neodoljiva slastica punog okusa i kremaste teksture. Lako ju se priprema, a oduševit će sve ljubitelje ovog pića.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Becky Sue | Baking The Goods (@bakingthegoods)


Aperol Spritz Panna Cotta

Sastojci: 

  • 480 grama gustog vrhnja
  • 100 grama granuliranog šećera
  • 6 grama želatine u prahu
  • 60 grama hladne vode
  • 5 grama ekstrakta vanilije
  • 60 grama Aperol likera
  • Listići mente

Postupak pripreme: 

  • U posudi pomiješajte čvrsto vrhnje i šećer pa sve zajedno stavite na srednje jaku vatru i miješajte dok se šećer ne otopi. Pustite smjesu da zavrije, a zatim je maknite s vatre.
  • U maloj zdjelici pospite želatinu hladnom vodom i ostavite oko 5 minuta da omekša. Nakon što je želatina omekšala dodajte je u toplu smjesu vrhnja i miješajte dok se želatina potpuno ne otopi. Umiješajte ekstrakt vanilije i Aperol i miješajte dok se smjesa u potpunosti ne sjedini.
  • Ulijte smjesu u desertne čaše ili zdjelice te ih ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi, a potom ih stavite u hladnjak na najmanje 4 sata. Prije posluživanja svaku Panna Cottu ukrasite svježim listićima mente i poslužite.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli hannah!!!! (@hannnahwang)

GastroReceptiU srpanj ćemo zakoračiti uz 'IT' desert ljeta - Panna Cottu s...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram