Fantastična voćna torta s kremom od vanilije

Voćne deserte volimo tijekom cijele godine, a posebno kada nam stignu topliji dani.

Ovaj put smo se odlučili za šumsko voće, iako možete kombinirati i neko drugo (jagode, ananas, marelice…). Sigurni smo da ćete u ovoj torti od milerama, vanilije i voća, zaista uživati.

Potrebno vam je:

Tijesto

15 dkg glatkog brašna
10 dkg oštrog brašna
8 dkg šećera
1 prašak za pecivo
2 vanilin šećera
10 dkg maslaca
2 jaja

Krema

500 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije
15 dkg šećera
70 dkg milerama

45 dkg šumskog voća
preljev za torte

Postupak:

U posudi miksajte šećer, vanilin šećer, jaja i maslac, dodajte brašno i prašak za pecivo. Kad tijesto zamijesite ostavite ga da odstoji u hladnjaku pola sata. U kalup rasporedite tijesto, na dno kalupa i sa strane sve do samog vrha. U međuvremenu zagrijte mlijeko, dodajte šećer i puding i kratko miješajte pa u vruće dodajte mileram i smjesu prelijte u kalup s tijestom. Stavite peći na 170 C oko 50 minuta. Tortu ostavite da se ohladi pa stavite u hladnjak 5, 6 sati (ili preko noći). Kad se krema dobro stisnula u hladnjaku, voće samo kratko prokuhajte s malo vode i šećera (10-tak minuta, voće se ne smije pretvoriti u džem), procijedite, ohladite i rasporedite po torti pa prelijte preljevom za torte i ostavite da se stisne. (Ako koristite ananas, marelice ili neko drugo voće, nije ga potrebno kuhati.)

GastroReceptiFantastična voćna torta s kremom od vanilije

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram