Volite i cheesecake i tiramisu? Isprobajte ovaj kolač koji spaja najbolje od ta dva deserta!

Prava delicija.

Cheesecake je jedan od najpopularnijih deserata svijeta, a mnogo za njegovom popularnošću ne zaostaje ni klasični talijanski tiramisu. Ta dva slatka kolača obožavaju ljudi diljem svijeta, a postoje i brojne njihove inačice. Od japanskog fluffy cheesecakea pa sve do tiramisua s jagodama, opcija ima koliko želite, a mi smo sada pronašli jednu koja će oduševiti sve ljubitelje ova dva deserta – jer ih spaja u jedno!

Kremasti cheesecake od kave i čokolade

Naime, za oko nam je zapeo recept za kremasti cheesecake od kave i čokolade, dakle, svjeovrsna inačica tiramisu cheesecakea. Ovaj teksturom prozračan, a okusom bogat kolač zasigurno će vam uljepšati jesenske dane pa vam preporučamo da ga isprobate napraviti čim prije. Ne traži paljenje pećnice!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kelsie (@theitsybitsykitchen)

Tiramisu cheesecake

Sastojci: 

Sastojci za podlogu:

  • 120 g oraha
  • 80 g očišćenih svježih datulja
  • 75 g kakao praha
  • 2 žlice vode
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
  • prstohvat soli

Sastojci za kremu: 

  • 680 g sirnog namaza
  • 230 g kiselog vrhnja
  • 200 g šećera
  • 30 ml likera od kave
  • 2 žlice instant kave
  • 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Sastojci za preljev:

  • 220 g tamne čokolade
  • 75 ml vrhnja za šlag
  • 60 ml likera od kave

Postupak pripreme: 

Za podlogu:

U sjeckalicu povrća dodajte orahe, datulje bez koštica, kakao, ekstrakt vanilije, sol i dvije žlice vode. Blendajte sve dok ne dobijte jednoličnu smjesu. Utisnite dobivenu smjesu u prethodno namašćeni okrugli kalup za torte i stavite u hladnjak na 10 minuta da se stisne.

Za kremu:

Mikserom istucite glatku kremu od sirnog namaza i šećera. Dodajte kiselo vrhnje i nastavite miksati. U manjoj zdjelici pomiješajte instant kavu i liker od kave. Postepeno umiješajte dobivenu tekućinu u sir zajedno s ekstraktom vanilije. Dobivenu smjesu premažite preko ohlađene podloge. Prekrijete tako pripremljeni cheesecake s plastičnom folijom i stavite u zamrzivač da se stvrdne.

Za glazuru:

Pomiješajte liker od kave s vrhnjem i zagrijte ih na štednjaku u loncu. Lagano zagrijanu smjesu prelijte preko nasjeckane čokolade. Topla tekućina rastopit će čokoladu. Pričekajte dvije minute pa promiješajte smjesu. Miješajte dok ne dobijete glatku glazuru. Premažite glazuru preko ohlađenog cheesecakea i vratite tortu u zamrzivač na hlađenje. Poslužite tortu dobro ohlađenu.

GastroReceptiVolite i cheesecake i tiramisu? Isprobajte ovaj kolač koji spaja najbolje od...

U četiri koraka do blistave kože uz nenametljiv make up za svaki dan

Ispravi, ujednači, poboljšaj i iznad svega zabavi se! Filozofija je to linije Avène Couvrance, visoko podnošljive medicinske korektivne šminke specijalizirane za korekciju svih vrsta...

Facebook

100,860FanovaLajkaj