Za nedjeljni ručak, rođendan ili pak blagdanski party: Trostruko bogata čoko torta

Najfinija kremasta kombinacija.

Doba planiranja blagdanskih večera se bliži, a kako je tijekom tog najveselijeg razdoblja u godini tako i tako dopušteno malo više uživati u hrani, veseliti se i ne brojati kalorije, danas vam donosimo recept za ekstra kremastu tortu s tri vrste čokolade – pravu bombu užitka.

Kreme od bijele, tamne i mliječne čokolade, naslagane jedna na drugu, uz čokoladnu biskvitnu podlogu čine ovu tortu zaista pravom senzacijom za nepce, a iako je broj kalorija u jednoj šniti vrtoglav, za malo hedonizma isplati se tu i tamo žrtvovati dijetu.

Inače, možda ova torta izgleda komplicirano, ali sama izrada nije teška ni zahtjevna, što možete pročitati i u nastavku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Katarina Cermelj (@theloopywhisk)

Torta s tri vrste čokolade

Sastojci:

Biskvit:

  • 3 jaja
  • 3 žlice šećera
  • 1,5 žlice brašna
  • 3 žlice kakaa
  • ½ vrećice praška za pecivo
  • 2 žlice ruma ili čokoladnog likera

Kreme od čokolade:

  • 200 grama tamne čokolade
  • 200 grama mliječne čokolade
  • 200 grama bijele čokolade
  • 900 ml vrhnja za šlag (300 ml po kremi)
  • 2 kremfiksa

Ukrašavanje:

  • 50 grama narezane mliječne čokolade

Postupak pripreme:

  • Razbiti jaja i odvojiti žumanjke u posudu, a bjelanjke staviti u posudu za miksanje. Bjelanjke početi mutiti, zatim im dodati šećer, te umutiti u čvrstu pjenu. Zatim dodavati jedan po jedan žumanjak i nakon svakog izmiješati mikserom. Ubaciti brašno i prašak za pecivo, kratko promiješati, a zatim kakao. Na kraju sve izmiješati. Kalup za torte promjera 26 cm namazati margarinom i posuti kakaom. Ubaciti smjesu u kalup i poravnati je. Peći deset minuta u zagrijanoj pećnici na 170 C. Biskvit izvaditi iz kalupa i ohladiti.
  • Na pari otopiti tamnu čokoladu s 300 ml vrhnja za šlag uz stalno miješanje. Toplu smjesu prebaciti u drugu posudu te ostaviti da se prohladi. Na pari otopiti mliječnu čokoladu s 300 ml vrhnja za šlag uz stalno miješanje. Prebaciti toplu čokoladu u posudu za hlađenje. Na pari otopiti bijelu čokoladu s 300 ml vrhnja za šlag uz stalno miješanje. Otopljenu bijelu čokoladu još toplu prebaciti u novu posudu za hlađenje. Sve tri posude s čokoladama staviti u frižider na hlađenje dva sata.
  • Staviti biskvit na tanjur za posluživanje i poprskati ga s rumom razrijeđenim u nekoliko žlica vode. Oko biskvita namjestiti prethodno nauljeni obruč. Tamnu čokoladu izraditi u pjenastu masu s mikserom te staviti kao prvu kremu na biskvit. Mliječnu čokoladu dobro izmiksati da se dobije gusta pjenasta krema, na pola miksanja dodati kremfiks. Kremu od mliječne čokolade pažljivo nanijeti preko tamne kreme. Ohlađenu bijelu čokoladu dobro izmiksati da se dobije gusta pjenasta krema, na pola miksanja isto dodati kremfiks. Bijelu kremu staviti na vrh torte i dobro sve zagladiti.
  • Tortu ohladiti preko noći u frižideru prije rezanja. Prije posluživanja dodatno ukrasiti narezanom, usitnjenom čokoladom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mile Butorac (@hungry_mile)

GastroReceptiZa nedjeljni ručak, rođendan ili pak blagdanski party: Trostruko bogata čoko torta

Prvi gutljaj, prvi poljubac: Želimo ove slatke šalice koje se ljube

Daleko je iza nas dan ljubavi i zaljubljenih, naravno Valentinovo, ali budući da vjerujemo da na znakove pažnje uvijek treba misliti, pronašli smo jedan...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram