Za prvi tjedan travnja radimo ove hrskave muffine koji su iznutra meki kao duša

Crumble muffine još nismo nikad radili, ali recept se ne čini kompliciran.

Kada spomenemo riječ crumble, iliti drobljenac, većina nas odmah pomisli na drobljenac od jabuka, vrhunski jesenski specijalitet. No, sada smo u proljetnom razdoblju pa smo odlučili napraviti varijaciju na crumble klasik – te spremiti si za prvi tjedan travnja prefine crumble muffine s malinama i/ili borovnicama.

Šumsko voće na tržnicama uvijek je dobar znak početka toplijeg doba godine, a kako su se prve slatke bobice već pojavile u prodaji, iskoristite ih za ovaj slatki recept koji može poslužiti i kao doručak, kao desert ili pak snack usred dana.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jennifer l Tallgirlskitchen (@tallgirlskitchen)

Crumble muffini

Sastojci: 

  • 2 veća jaja
  • 6 žlica ulja
  • 1 prstohvat soli
  • 125 grama šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žličice praška pa pecivo
  • 1/2 žličice sode bikarbone
  • 250 ml jogurta
  • 280 grama brašna
  • 150 grama malina/borovnica

Za crumble, mrvičasti dio:

  • 50 grama brašna
  • 40 grama maslaca
  • 25 grama šećera

Postupak pripreme: 

  • Prvo pripremite crumble, odnosno mrvičasti dio muffina. U posudu stavite hladan maslac narezan na kockice, dodajte mu brašno, šećer i sve pomoću prstiju izdrobite u mrvičastu smjesu.
  • Zatim stavite grijati pećnicu na 200 stupnjeva. Kalup za muffine obložite s 12 papirnatih košarica.
  • U posudu stavite jaja, sol, šećer, vanilin šećer i jogurt te sve umutite vilicom. Zatim smjesi dodajte brašno, prašak za pecivo i sodu bikarbonu. Sve dobro sjedinite. Na kraju u smjesu dodajte maline i sve lagano izmiješajte – pazite da vam se maline/borovnice ne zdrobe.
  • Smjesom do pola napunite svaku košaricu. Na kraju na vrh smjese dodajte mrvice za crumble koje ste pripremili na početku.
  • Stavite peći muffine 20 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju, a onda ih izvadite, pustite da se malo ohlade i poslužite posipane šećerom ili bez njega.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Biancoduovo (@biancoduovo)

GastroReceptiZa prvi tjedan travnja radimo ove hrskave muffine koji su iznutra meki...

Proslava talijanske mode u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti

Petnaest talijanskih tvrtki – proizvođača odjeće, obuće i kožne galanterije – predstavilo je svoje proizvode potencijalnim poslovnim partnerima iz Hrvatske i regije u okviru...

Facebook

100,860FanovaLajkaj