Za tmurne jesenske dane spremamo palačinkice s jabukama

Meke i izdašne, ove palačinke su pune okusa jeseni.

Stigla nam je jesen u svom punom sjaju. Kiše, maglovita jutra, hladni vjetrovi, ali i miris kestenja u zraku, domaće pite, odlasci u vinograde te večeri pod toplim dekicama – sve to čini čar jeseni, a ako jutrima imate malo ekstra slobodnog vremena, možete ga iskoristiti i za pripremu najfinijeg jesenskog doručka – palačinkica s jabukama.

Jabuke su pravi jesenski plod, a uz dodatak cimeta čine omiljenu slasticu hladnih mjeseci. Priprema je jednostavna i ne traži puno vremena ni truda, a rezultat je neodoljivo meka, fluffy palačinka bogatog jabučnog okusa. Mi ovaj slatki doručak pripremamo već ovog tjedna!

@olivesnthyme

Palačinke s jabukama

Sastojci: 

  • 1 cijelo jaje
  • 2 dcl mlijeka
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • 50 g šećera bijelog
  • 200 g glatkog brašna
  • 2 jabuke

Postupak pripreme: 

  • Jaje i mlijeko izmutite pjenjačom, pa dodajte prašak za pecivo, cimet, šećer i brašno. Spojite pjenjačom kako nebi bilo grudica.
  • Jabuke bilo koje vrste i veličine ogulite, pa naribajte u smjesu uz pomoć krupne rende. Sve zajedno spojite.
  • Tavu dobro zagrijte, blago ju premažite uljem, uz pomoć male šeflje na zagrijanu tavu vadite palačinke promjera otprilike 8 cm.
  • Palačinke pecite na umjerenoj, ne prejakoj vatri sa svake strane oko 1 minute. Poslužite ih s malo meda ili javorovog sirupa te mljevenih oraha.
@olivesnthyme
GastroReceptiZa tmurne jesenske dane spremamo palačinkice s jabukama

Kako je jesensko izdanje stilske jednadžbe spojilo modu i umjetnost?

Upravo jedno takvo druženje održalo se ove subote u centru Zagreba u galeriji i aukcijskoj kući Artmark na edukacijskoj radionici odijevanja za žene Stilska Jednadžba koju organizira modna...

Facebook

99,687FanovaLajkaj