Stigla nam je jesen u svom punom sjaju. Kiše, maglovita jutra, hladni vjetrovi, ali i miris kestenja u zraku, domaće pite, odlasci u vinograde te večeri pod toplim dekicama – sve to čini čar jeseni, a ako jutrima imate malo ekstra slobodnog vremena, možete ga iskoristiti i za pripremu najfinijeg jesenskog doručka – palačinkica s jabukama.
Jabuke su pravi jesenski plod, a uz dodatak cimeta čine omiljenu slasticu hladnih mjeseci. Priprema je jednostavna i ne traži puno vremena ni truda, a rezultat je neodoljivo meka, fluffy palačinka bogatog jabučnog okusa. Mi ovaj slatki doručak pripremamo već ovog tjedna!
Palačinke s jabukama
Sastojci:
- 1 cijelo jaje
- 2 dcl mlijeka
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica cimeta
- 50 g šećera bijelog
- 200 g glatkog brašna
- 2 jabuke
Postupak pripreme:
- Jaje i mlijeko izmutite pjenjačom, pa dodajte prašak za pecivo, cimet, šećer i brašno. Spojite pjenjačom kako nebi bilo grudica.
- Jabuke bilo koje vrste i veličine ogulite, pa naribajte u smjesu uz pomoć krupne rende. Sve zajedno spojite.
- Tavu dobro zagrijte, blago ju premažite uljem, uz pomoć male šeflje na zagrijanu tavu vadite palačinke promjera otprilike 8 cm.
- Palačinke pecite na umjerenoj, ne prejakoj vatri sa svake strane oko 1 minute. Poslužite ih s malo meda ili javorovog sirupa te mljevenih oraha.