Za zadnje trzaje jeseni pripremite si tiramisu s neobičnim sastojkom!

Nama se ova kombinacija dosta sviđa, iako smo isprva bili skeptični.

Kada pričamo o tiramisuu, većinom mislimo na klasiku – kakao, mascarpone i kavu. No, ponekad volimo s tim talijanskim desertom i eksperimentirati, pa tako dodajemo kremu od pistacije, jagode, kokos ili pak bundevu! Da, znamo, ne zvuči kao da ide skupa, ali nakon što smo probali, mi smo se oduševili jesenskim tiramisuom s bundevom.

Jarka narančasta nijansa kreme, kakao, kava i piškote odlično se slažu, priprema nije teška, a okus je fantastičan. Dakle, ako želite još malo uživati u bogatim okusima sezonskih plodova jeseni, ovo je kolač koji se treba naći na vašem stolu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Veronika Žmolilová (@veruzmolilova)

Tiramisu od bundeve

Sastojci:

  • 1 šalica pirea od bundeve
  • 0,50 šalice smeđeg šećera
  • 1,50 žličica cimeta
  • 1 žličica đumbira u prahu
  • 0,25 žličica muškatnog oraščića
  • 2 šalice mascarponea
  • 1 šalica vrhnja za šlag
  • 200 ml espresso
  • 0,25 šalice šećera
  • 32 piškote

Postupak pripreme:

  • Prvo pripremite pire od bundeve. Jednostavno skuhajte količinu bundeve koju želite (ne mora sve ići u kolač, ostavite dio za neko drugo jelo), skuhajte ju u vodi i ispasirajte te procijedite kako biste dobili kremastu smjesu.
  • Zatim u zdjeli pomiješajte pire od bundeve, smeđi šećer, cimet, đumbir i muškatni oraščić. Miješajte ručnim mikserom ili pjenjačom dok smjesa ne postane glatka. Dodajte mascarpone sir i dobro sjedinite. Dodajte slatko vrhnje i miješajte dok krema ne postane lagana i pahuljasta. Ostavite sa strane.
  • U plitkoj zdjeli pomiješajte espresso sa šećerom dok se šećer potpuno ne otopi.
  • Piškote kratko umačite u kavu, samo nekoliko sekundi sa svake strane, kako se ne bi previše natopile. Polovicu piškota složite na dno posude za pečenje u ravnom sloju. Ako je potrebno, prepolovite piškote da pokrijete cijelo dno.
  • Na sloj piškota nanesite polovicu kreme od bundeve i ravnomjerno je rasporedite. Ponovite postupak: još jednom umačite piškote u kavu i složite ih preko kreme, zatim prekrijte preostalom kremom od bundeve i zagladite površinu.
  • Pokrijte tiramisu i ostavite ga u hladnjaku najmanje 8 sati ili preko noći kako bi piškote omekšale, a krema se učvrstila.
  • Prije posluživanja pospite vrh tiramisua cimetom, narežite ga na kocke i uživajte u ovoj kremastoj deliciji.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kristýna Červinková (@tyna.cervinka)

GastroReceptiZa zadnje trzaje jeseni pripremite si tiramisu s neobičnim sastojkom!

Ekskluzivni uvid u bridal kolekciju koja će obilježiti 2025. godinu

Nova kolekcija za 2025. godinu, koja će od 6. prosinca krasiti eNVy room showroom, otkriva svježi pristup klasičnoj eleganciji, osmišljen za suvremenu mladenku. Inspirirana...

Facebook

99,687FanovaLajkaj