Obožavamo estetski primamljive, a okusom neodoljive deserte, a jedan takav nedavno smo kušali na kavi i odmah smo odlučili pronaći recept i rekreirati ga kod kuće. Radi se o izvana hrskavim, a iznutra mekim keksićima od matcha praha i bijele čokolade. Ovi zeleni slatki zalogajčići tope se u ustima, a za pripremu ovih pečenih malih savršenstava vam treba manje od sat vremena posla!
Recept je u nastavku i isprobajte ga prvom prilikom – svidjet će se čak i onima koji su rezervirani prema okusu matche.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Matcha keksi s bijelom čokoladom
Sastojci:
- 125 g otopljenog maslaca
- 1 jaje
- 50 g vanilin šećera
- 50 g smeđeg šećera
- 1/2 male (čajne) žličice praška za pecivo
- 125 g brašna
- 1 – 2 male (čajne) žličice matcha praha
- 125 g bijele čokolade
Postupak pripreme:
- Sjedinite otopljeni maslac, jaje, šećer, vanilin šećer i matcha prah s mikserom (idealno s nastavcima za izradu tijesta). Kada su se ti sastojci spojili, postepeno dodajte brašno, koje ste prethodno pomiješali s praškom za pecivo.
- Čokoladu nasjeckajte na kockice (možete staviti čokoladne kapljice, ako ih imate) i dodajte ih u tijesto. Zamotajte tijesto u plastičnu foliju i pustite ga da u hladnjaku odmori barem pola sata.
- Upalite pećnicu na 190 °C (ili 170 °C ako pečete s ventilatorom). Na pek papir žlicom stavljajte kuglice tijesta za keksiće, otprilike veličine oraha. Stavite peći kekse 8 do 10 minuta, ostavite ih da se malo ohlade i poslužite tople ili posve ohlađene kada želite!
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.