Dosadilo vam je jesti svakoga dana istu zobenu kašu ili pak mazati pekmez i maslac na kruh? Ne brinite se, mi uvijek imamo pregršt ideja za recepte koji se brzo i lako pripremaju, a iznimno su ukusni. Za one dane kada vam od jutra treba malo tetošenja samih sebe, donosimo vam ovaj recept za zapečenu cheesecake zobenu kašu s jagodama, omiljenim proljetnim bobicama koje se napokon mogu kupiti u dućanima! Proslavite dolazak proljeća s ovako divnim doručkom/desertom i krenite u dan s osmijehom na licu.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Zapečena cheessecake zobena kaša s jagodama
Sastojci:
- Pola šalice zobenih pahuljica
- Pola šalice mlijeka od badema
- 1 žlica chia sjemenki
- 1 mjerica wheyja s okusom cheesecakea (ili vanilija i jagoda pomiješano)
- 1.5 žlica pekmeza od jagoda
- 250 grama nasjecanih jagoda
- Digestive keksi
- Trećina čašice grčkog jogurta
- 2 žlice naribane bijele čokolade
- 1.5. žlice krem sira
Postupak pripreme:
- Dodajte zobene pahuljice, mlijeko od badema, pekmez od jagoda, whey i chia sjemenke u jednu posudu i pomiješajte. Ostavite na hladnom da se malo sve poveže.
- Narežite jagode i nadrobite digestive kekse. Istovremeno stavite u mikrovalnu pećnicu bijelu čokoladu i krem sir. Kada se čokolada otopila, smjesi dodajte još i grčki jogurt. Sve dobro promiješajte i još jednom stavite u mikrovalnu na 15 sekundi kako bi smjesa postala jako kremasta i meka.
- Izvadite smjesu sa zobenim pahuljicama iz frižidera i pripremite posudu za pečenje. Namažite je maslacem, a zatim poslažite sloj smjese zobenih pahuljica na dno. Na podlogu stavite nasjeckane jagode i kekse, te zatim sve prelijte s kremom od sira i čokolade.
- Stavite smjesu peći na 180 stupnjeva u pećnicu na 15 minuta. Ili poslužite odmah s dodatkom još svježih jagoda ili ohladite i jedite kasnije.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.