Zima i kokteli često se ne spajaju u istoj rečenici, ali zimska Paloma dokazuje da i najhladniji mjeseci mogu imati svoj svjež, vibrantan potpis u čaši. Klasična meksička Paloma poznata je po svojoj okusnoj lakoći: tequila, grejp, limeta i soda stvaraju piće koje miriše na sunce i odmor. No, zimska verzija donosi dublji, topliji karakter, uz bogatstvo začina i sezonskih nota koje nas griju dok vani pada snijeg. Ili se barem samo gradovi ‘utapaju’ u maglama.
Zimska Paloma tako zadržava svoju prepoznatljivu svježinu, ali su joj dodane i note meda, cimeta i ružmarina, uz sočan, pomalo karameliziran grejp koji u potpunosti mijenja doživljaj klasičnog recepta. Pripremite ju i kod kuće, za kućna druženja i zabave, uz recept u nastavku.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Zimska Paloma
Sastojci (za 1 koktel):
- 50 ml bijele tequile
- 80 ml soka od crvenog grejpa (svježe iscijeđenog)
- 15 ml soka od limete
- 20 ml sirupa od meda i cimeta (vidi dolje)
- Soda voda (po želji, za dulju verziju)
- Morska sol, šećer i cimet za rub čaše
- Led
- Svježi ružmarin ili kolutić grejpa za dekoraciju
- Sirup od meda i cimeta:
- 2 žlice meda
- 60 ml vode
- 1 štapić cimeta
Postupak pripreme:
Sastojke za sirup od meda i cimeta lagano zagrijte dok se med ne otopi, ostavite da se ohladi i procijedite. Rub čaše premažite medom i umočite u mješavinu soli, šećera i cimeta. U shakeru pomiješajte tequilu, sok od grejpa, limetu i sirup od meda i cimeta. Dodajte led i dobro protresite. Ulijte u čašu preko leda, nadopunite sodom po želji. Ukrasite grančicom ružmarina ili kriškom grejpa.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.


