Apsolutno predivan: Ovakav mak nikada nismo vidjeli i oduševio nas je

Je li ovo najljepši cvijet koji smo ikada vidjeli? Uopće nije isključeno.

Prva asocijacija na makove nam je jarka crvena boja koja se uvijek ističe u travi ili u poljima, no sada smo nabasali na jednu posebnu, atipičnu sortu tog cvijeta – koja nas je na prvi pogled apsolutno oduševila. Naime, radi se o sorti maka zvanoj Coral Reef, a koja je poznata po svojim ružičasto-koraljnim laticama nježnog, gotovo stakleno prozirnog izgleda.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Debby: Botanica Trading (@debbytenquist)

Sam cvijet ove sorte maka može porasti i do 15 centimetara, što znači da su latice puno krupnije od standardnih crvenih makova te izgledaju vrlo impresivno. Coral Reef popularan je među cvjećarima i aranžerima cvijeća jer izgleda dojmljivo, a dugotrajan je i neće brzo uvenuti.

Ako ga pak želite sami uzgojiti – i tu je dosta zahvalan.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Catarina El Dana (@catarinaeldana)

Radi se o otpornoj cvjetnoj sorti koju mogu uspjeti uzgojiti čak i početnici u vrtlarstvu, a važno je samo da jednom kada ga posadite ga ne mičete. Naime, ova vrsta maka voli stalna mjesta i ne podnosi dobro presađivanje. Za cvjetanje i pravilan razvoj Coral Reef makovima je potrebno minimalno šest sati sunčeve svjetlosti na dan, to može biti direktna izloženost suncu. Zalijevajte ga redovito, ali ne preobilno jer ne voli jako vlažno tlo – i to je to, jednostavan put do prekrasne vrtne biljke.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Chloe Aisha Khandia (@aishachloe)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Johanna Gilan (@johannagilan)

Jolie domInterijeriApsolutno predivan: Ovakav mak nikada nismo vidjeli i oduševio nas je

Facebook

99,687FanovaLajkaj