Biljka naših snova je Aspidistra čije će vas bogato zelenilo u trenu odvesti u toplije krajeve

Savršeno se uklapa i u interijere i u eksterijere.

Sada kada smo se većinom svi vratili kućama i napustili jadranska ljetovališta, više no ikad nam nedostaje more. Svake godine tijekom prvih jesenskih dana žalimo što nismo u mogućnosti duže uživati u toplim ljetnim jutrima, kupati se i sunčati, pa tražimo svaki način da dio mediteranskog štiha i vibre unesemo u naše domove na kontinentu.

Jedan od način je i kupovina biljaka koje neodoljivo podsjećaju na Mediteran, a najljepša od svih je Aspidistra. Nimalo zahtjevna, prekrasna i raskošnih zelenih listova – ova biljka idealna je i za iskusne i za manje iskusne vrtlare, a zazelenit će svaki prostor.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Taak Plants | گلخونه تاک (@taak.plants)

Poznatija i pod nazivom ‘ukrasni kukuruz’, ova biljka posebna je po tome što je iznimno otporna na različite vremenske uvjete te ju je gotovo nemoguće uništiti. Veliki plosnati listovi brzo rastu, a često se Aspidistru može vidjeti u mediteranskim vrtovima diljem Jadrana. Iako najbolje raste u osunčanim vrtovima, bez problema će rasti i u teglama u grijanim stanovima. Odlično podnosi duža sušna razdoblja, otporna je na kukce, a uz sve to ne mora biti ni na jakom svjetlu jer joj prija polutama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli 👨🏻‍🌾🌈Sebastian Kulis (@roslinneporady)

Zalijeva se tek kada joj se tlo kompletno osuši, a može ju se kupiti u većini vrtnih centara u raznim veličinama. Smagardno zeleni listovi povećih dimenzija unijet će dašak džungle u vaš interijer, a jedino na što morate pripaziti odlučite li ovu zelenu ljepoticu uključiti u svoj kućni vrt je to da ju se ne smije izlagati niskim temperaturama. Zbog toga ju zimi s balkona unesite u stan i iz mjeseca u mjesec gledajte kako buja i napreduje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Granadaenfotos (@this_is_granada)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vivero MARIO ®️ (@viveromariook)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Oxy-Plants | UK Houseplants 🌱 (@oxyplantsltd)

Jolie domInterijeriBiljka naših snova je Aspidistra čije će vas bogato zelenilo u trenu...

Nakon prošlotjednog ogromnog interesa posjetitelja, Ilica opet postaje mjesto druženja

Protekle nedjelje, u sklopu projekta Atrupunktura, održalo se jesensko izdanje ulično-umjetničkog festivala zajednice Projekta Ilica: Q'ART te pokazalo što nastaje kad se spoji ono...

Grad, gora, salaš i vino – magična Vojvodina

Najbolja polazna točka za istraživanje vojvođanskih ljepota svakako je njezin najveći grad – Novi Sad.    Drugi najveći grad u Srbiji uz Beograd slovi kao...

Facebook

88,138FanovaLajkaj

instagram