Najljepši dodatak svakom domu: Buketi prvih tulipana stigli su u prodaju

A mi znamo kako da se o njima brinete kako bi dugo trajali.

Proljetne temperature ovih dana vladaju u cijeloj Lijepoj Našoj, a s njima su se na tržnicama i u dućanima diljem naše zemlje pojavili i prvi buketi tulipana u svim bojama. Ovi predivni cvjetni vjesnici proljeća znak su da uskoro možemo očekivati i dolazak narcisa, zumbula i cica-maca, a kasnije i jorgovana.

Sve ovo proljetno cvijeće iznimno nas veseli jer simbolizira kraj zime, a donosi i dozu svježine u naš životni prostor. Neosporno jedan od manjih, lako dostupnih luksuza koji čine naš život ljepšim je kupnja lijepog buketa cvijeća – u ovom trenu buketa tulipana, a koji će trajati duže od tjedan dana ako pratite naputke za njegovo čuvanje u nastavku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Мар’яна Федорків (@m.fedorkiv)

Obratite pažnju na izgled cvjetova

Kad kupujete tulipane, najbolje je odabrati one sa zatvorenim cvjetovima jer će oni potrajati puno dulje od onih koji su se već otvorili. Najbolje je da cvjetovi budu skroz zatvoreni, a nakon nekoliko dana u vazi sami će se otvoriti. Najbolje ih je odmah nakon kupnje staviti u vazu sa svježom i hladnom vodom.

Odrežite im dno stabljike

Tulipani u vazi mogu izgledati divno i do 10 dana, a ključno je to da im ukoso odrežete dno stabljike te odstranite sve listove koji bi mogli dodirivati vodu. Na taj način tulipani će lakše crpiti vodu pa će dulje ostati svježi. Donji dio listova uklanja se kako ne bi došlo do truljenja.

Nemojte zaboraviti promijeniti im vodu svaki dan

Želite li da tulipani što dulje izgledaju lijepo i svježe, mijenjajte im vodu u vazi svaki dan jer je to vrlo važno za njihovu svježinu. Voda u koju stavljate tulipane uvijek mora biti hladna jer će toplija voda uništiti tulipane.

Maknite ih od izvora topline

Većina biljaka i cvijeća ne voli biti izložena direktnim izvorima topline, a tulipani tu nisu drugačiji. Tulipani vole biti u hladnijoj prostoriji pa imajte to na umu. Nemojte ih nipošto držati blizu kamina ili radijatora niti na direktnoj sunčevoj svjetlosti jer će uvenuti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ola 🤍 aesthetic & lifestyle • UGC (@its_alless)

Odaberite pravu vazu

Vrlo važno je i odabrati prikladnu vazu za tulipane – ona mora biti dovoljno visoka i malo uža kako bi se tulipani mogli osloniti na nju bez savijanja. Osim što je potrebno mijenjati vodu svaki dan, vaza u koju ćete smjestiti svoje tulipane mora biti i čista.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli M A L W I N A (@my_lifestyle31)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Karolina Blossomss (@blossomss.ss)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ydele White (@ourlifeatthewhitehouse)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Olga Art (@_atmosphere_me)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Natali | Lifestyle photographer (@coconatatata)

Jolie domInterijeriNajljepši dodatak svakom domu: Buketi prvih tulipana stigli su u prodaju

Zagreb je dobio prvi Muzej putovanja! Evo što zasad znamo

Zagreb svake godine postaje sve bogatiji i bogatiji za ponudu kulturnih sadržaja – od radionica izrade bonsai drvaca, preko wine radionica i keramičarskih kreativnih...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram