Obožavate kavu? Uključite je i kao biljku u svoje interijere!

Lako se uzgaja pa je pogodna i za najveće nespretnjakoviće kada je riječ o vrtlarenju.

Kava je mnogima najdraži ‘začin’ života – mirisna, razbuđujuća i adiktivnog okusa, bez kave neki jednostavno ne mogu zamisliti dan. Ako se i sami ubrajate u ovu skupinu, sugeriramo vam da svoju ljubav prema crnom napitku proširite i na biljku koja vam daje sami plod kave u kojem toliko uživate. Naime, u svijetu dizajna interijera postaje sve popularnije uzgajati kava biljku u svom domu!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Houseplants | Plant Care Tips (@wild_interiors)

Kava kao biljka u teglici u vašem domu može narasti do nekoliko desetaka centimetara, a divno će ozeleniti vaš prostor jer su joj listovi mesnati, zeleni i impresivni. Osim toga, lako se uzgaja, pa je to odlična vijest za sve one ne toliko vješte vrtlare, a koji bi unatoč svom pomanjkanju ‘zelenog prsta’ željeli uzgajati vlastitu kavu. Uzgoj kave tako je moguć od Afrike, preko Južne Amerike pa sve do vašeg balkona ili dnevnog boravka – ako svojoj kavici osigurate dobre uvjete.

Osnovni uvjet za uspješan uzgoj kave je taj da je smjestite u toplu prostoriju, u kojoj temperatura nikada nije ispod 16 stupnjeva. Dakle, ne možete ju držati na balkonu cijele godine. Također, kava mora imati dovoljno sunčeve svjetlosti, ali ne direktne. Što se tiče tla, najbolje uspijeva na vlažnom, dreniranom tlu no ne voli jako puno vode. Još jedna preporuka je ta da listove kave često prskate vodom, vlaga joj odgovara, pa će listovi rasti veći i bujniji.

Ako ćete se pravilno brinuti za ovu divnu biljku, kad tad bi vas trebala nagraditi lijepim bijelim cvjetovima te malenim crvenim plodovima kave – od kojih nastaje vama najdraži napitak.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Houseplants | Plant Care Tips (@wild_interiors)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli The Sill (@thesill)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Petals & Moss (@petals_and_moss_dsm)

Jolie domInterijeriObožavate kavu? Uključite je i kao biljku u svoje interijere!

Kako biti podrška u trenutku suočavanja s dijagnozom raka dojke?

Mjesec listopad je poseban mjesec jer je posvećen borbi protiv raka dojke. Samim time, vrijeme je kada se diljem svijeta ističe važnost prevencije, ranog...

Za sve fanove ‘Friendsa’: Preslatke jeftine Sinsay jastučnice!

Humoristična serija ‘Friends’ koja je obilježila 1990-e odavno uživa kultni status, a zbog svoje feel-good vibre gledatelji joj se sada već desetljećima stalno iznova...

Facebook

91,192FanovaLajkaj

instagram