Ova biljka srebrnkastog sjaja ukrala nam je srce svojom ljepotom

Želimo ju u svom domu.

Nakon što je pandemija koronavirusa promijenila naše shvaćanje svakodnevice te nas naučila da moramo više cijeniti vrtove, zelenilo i prirodu oko nas, mnogi su se tijekom prvih lockdownova odlučili početi baviti ‘kućanskim’ vrtlarstvom, odnosno uzgojem bilja u svom domu. Tako su se balkoni pretvarali u vrtove, a dnevne sobe u zelene džungle.

Iako je korona popustila u svom intenzitetu, naša ljubav prema zelenilu i biljkama u interijeru nije – pa vam zato danas predstavljamo čarobno lijepu vrstu Scindapsus treubii.

Scindapsus treubii je biljka sorte treubii, a poznatija je i pod nazivom ‘Moonlight plant’. Njezini prekrasni, veliki i mesnati, a srebrno-zeleni listovi opčinili su zaljubljenike u vrtlarstvo diljem svijeta te tako za njome trenutno vlada velika potražnja.

Kako ju je lako održavati te traži tek minimalnu njegu, odličan je izbor i za početnike i za one koji nemaju baš najzeleniji prst. Porijeklo ova biljka vuče iz jugoistočne Azije, a svojim izgledom će tako unijeti dašak tropa u vaš dom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Yuka Suno House plant jungle (@suno___yuka)

Stručnjaci savjetuju da ju je za optimalan razvoj najbolje držati na jakom, ali filtriranom svjetlu dalje od direktnog sunca. Zalijeva se samo kada se zemlja posve osuši, a gnojiti ju je dobro jednom mjesečno tijekom vegetacijske sezone. Ovoj biljci odgovara i toplo, vlažno okruženje zraka pa je dobro držati ju uz druge biljke ili uz difuzor.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Johanna (@grow.mama.grow)

Dobro podnosi sušnije uvjete te se ne morate bojati da će umrijeti ako ju zaboravite zaliti jedan tjedan. Prekrasna i raskošna, može dosta narasti te tako u vaš dom unijeti svježinu i zelenilo, a ujedno i pročišćavati zrak u zatvorenom prostoru. Idealno, zar ne?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Yuka Suno House plant jungle (@suno___yuka)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Courtney Piotrowski (@courtneysgreenhouse)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Carolina and Plants (@im_carola)

Jolie domInterijeriOva biljka srebrnkastog sjaja ukrala nam je srce svojom ljepotom

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram