‘Ružičasta vještica’: Ovaj sukulent neobična imena zarobio nam je srce

Jedna od najpopularnijih biljaka svijeta ove godine.

Prije nekoliko godina manija za sukulentima posve je opčinila svijet, a sve do danas popularnost tih na životu lako održivih biljaka ne jenjava. Ni lijepe orhideje ni pikavi kaktusi, a ni uvijek zeleni i raskošni fikusi nemaju toliko obožavatelja među ljubiteljima biljaka kao što je to slučaj sa sukulentima, a ove 2024. se čini kako se jedna sorta posebno ističe po potražnji od drugih. Radi se o takozvanom Pink Witch sukulentu, odnosno Ružičastoj vještici!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli April Farm Rare Succulent (@rare_succulent)

Kombinacija jarke zelene i jarke fuksija, ružičaste boje ovog sukulenta jednostavno oduševljava, a podignut će baš svaku policu, prozorsku dasku ili balkon na novu razinu. Upečatljive boje ovog sukulenta ovise o godišnjem dobu, pa će tako kod Ružičaste vještice tijekom zime na listovima biti zastupljene pink ili ljubičaste boje, dok će se u proljeće i ljeto lišće ovog sukulenta zazelenjeti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Growing With Charlene (@growing_with_charlene)

Kao i obično, i ovaj sukulent ima debele, mesnate listove pune vode u obliku žlice s mekim zaobljenim rubovima. Za održavanje Ružičaste vještice na životu dovoljno je smjestiti ju na mjesto gdje ima dosta sunca, a zalijevanje vršite takozvanom tehnikom ‘navodnjavanja’. To znači da teglicu s rupama stavite na tanjurić te vodom natopite tanjurić pa će zemlja biljke sama upiti vode koliko je potrebno i neće doći do prevelike vlažnosti.

Jednostavna, a tako efektna biljka, zar ne?

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Fanny (@fanny_sucus2020)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli April Farm Rare Succulent (@rare_succulent)

Jolie domInterijeri'Ružičasta vještica': Ovaj sukulent neobična imena zarobio nam je srce

Marijana Perinić predstavila novu knjigu u kojoj piše o muško-ženskim odnosima

Sinoć je u klubu hrvatskih glazbenika Sax! održano predstavljanje nove knjige spisateljice i voditeljice Marijane Perinić pod nazivom "Sve što su mi prešutjeli o muškarcima i ženama". Ova peta...

Facebook

99,687FanovaLajkaj