Srcolika Hoya Kerrii: Biljka za sve one zaljubljene u ljubav

Nije li ovo preslatka biljčica koju želite u svojoj kolekciji?

Dan zaljubljenih, odnosno Valentinovo, inspiriralo nas je da vam predstavimo jednu jako posebnu biljnu vrstu – idealnu za sve romantičare. Radi se o preslatkom sukulentu naziva Hoya Kerrii, a koji porijeklo vuče iz Azije te ima karakterističan oblik listića u formi srca, simbola ljubavi.

Inače je ova biljka iz roda Apocynaceae, a njezin uzgoj nije posve jednostavan – primarno jer je spor. Naime, za održavanje je ova biljka vrlo jednostavna, samo ju trebate zaliti dva puta mjesečno – no kako bi narasla treba dosta vremena, pa morate s njom biti strpljivi.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli GreenUp Flower & Plant (@greenupstore)

No, strpljenje se isplati jer Hoya Kerrii kada naraste i dođe u ‘stariju dob’ počne davati predivne cvjetove koji zadivljuju ljepotom. Idealno je za njezin rast da ju držite kod izvora svjetlosti, ali ne na direktnom suncu. Pazite da ju ne zalijevate previše, a dobro je i što ju ne trebate presađivati jer sporo raste i općenito je malena pa vam nikada neće zatrebati velika teglica.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @a.plantastic.day

Inače se ovu biljčicu naziva i ‘biljkom ljubavi’ ili ‘sretno srce’, a ono što joj je priskrbilo te nazive je već spomenut oblik listova. Mesnati i debeli listići u obliku srca prekrivaju ovaj sukulent koji dugoročno može narasti i do 4 metra. Cvjetovi koje smo spomenuli javljaju se rijetko, ali kada procvjetaju oduševljavaju svojim žarkim bojama – crvenom, žutom i ljubičastom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli wildwood_plants (@wildwood_plantlife)

U zemljama Azije vjeruju kako ova biljka donosi pozitivnu energiju u interijer, a koristi se i kao narodni lijek protiv dijabetesa. Sok iz listova može pomoći kod bržeg zacjeljivanja rana kože, a na Tajlandu se Hoya Kerrii čak i jede kao pržena delicija! U svakom slučaju, zanimljiva biljčica koju bismo voljeli imati u svojoj kolekciji sobnog bilja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Plantes Pour Tous (@plantespourtous)

Jolie domInterijeriSrcolika Hoya Kerrii: Biljka za sve one zaljubljene u ljubav

Zagreb je dobio prvi Muzej putovanja! Evo što zasad znamo

Zagreb svake godine postaje sve bogatiji i bogatiji za ponudu kulturnih sadržaja – od radionica izrade bonsai drvaca, preko wine radionica i keramičarskih kreativnih...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram