Talijanska oaza na vašem balkonu: Samo nekoliko detalja dovoljno je za makeover

Mali savjeti za stvaranje mediteranskog ugođaja u vašem domu.

Na Instagramu stalo gledamo divne reelove i fotke talijanskih osunčanih balkona, terasa na kojima hlad stvaraju krošnje limunovih stabala, kao i vrtova punih terakota lončanica s aromatičnim cvijećem.

Takvo romantično okruženje odmah nas baca u trans i asocira na odmor na Siciliji ili Sardiniji, a ako ovo ljeto ne možete otputovati na te destinacije, ali želite isti ugođaj – znamo kako da ga stvorite!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Villa Cozzano | Tuscan Estate (@villacozzano)

Dakle, da biste svoj balkon ili terasicu pretvorili u mediteransku oazu, ne treba vam puno novih dekoracija ili velika investicija – već mali stilski detalji značajno će doprinijeti stvaranju talijanskog štiha.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Milica (@milicadracca)

Pravi odabir biljaka

Za početak, bitno je da svoj balkon ili terasu ukrasite biljkama, jer zelenilo opušta i podiže svaki prostor, a ako odaberete mirisno začinsko bilje, recimo ružmarin, lavandu ili bosiljak, dodatno ćete doprinijeti stvaranju mediteranskog ozračja u svom domu. Također, naša je preporuka da investirate u limunovo stablo koje može rasti u lončanici od terakote te davati plodove i izgledati dekorativno.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Beata Linnéa (@saffiies)

Ambijentalna rasvjeta

Dizajneri interijera slažu se u jednome – odabir svjetla iznimno je bitan za stvaranje ugodne atmosfere, bilo da pričamo o interijeru ili eksterijeru. Tako za stvaranje romantičnog ozračja na balkonu sugeriramo da objesite lanterne ili lampice o stropove te uživate u romantičnoj igri svjetla i sjene.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jugnu Fairy Lights (@jugnu_fairy_lights)

Namještaj od kovanog željeza

Iako lijep, namještaj od kovanog željeza može biti neudoban, pa bismo vam preporučili da investirate samo u takav stolić za balkon ili terasu, dok za stolice odaberete neku udobniju opciju. Već malim detaljima ili jednim komadom od kovanog željeza stvorit ćete rustikalnu vibru na svom balkonu ili terasi te se osjećati kao da se sunčate u sicilijanskom vrtu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sant’Angelo (@santangelo_matera)

Uzorci i boje

Za kraj, kao što ste na balkon doveli stabalca naranči i limuna, za dodatni mediteranski estetski kick odlučite se i za poigravanje citrusnim bojama. Prugasti žuti ili narančasti jastučići u kombinaciji s bijelom nadstrešnicom ili suncobranima izgledat će živo i jako lijepo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jean Monro Ltd (@jeanmonroprints)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli JACQUEMUS LA RENAISSANCE (@larenaissancesainttropez)

Jolie domInterijeriTalijanska oaza na vašem balkonu: Samo nekoliko detalja dovoljno je za makeover

Facebook

99,687FanovaLajkaj