Za novac, sreću ili pozitivnu energiju: 5 sobnih biljaka koje trebate u svom domu

Navodno privlače sve dobro u naš život, a uz to i osvježavaju prostor.

Sobne biljke imaju moć unijeti svježinu i prozračnost bilo kojem prostoru, a dokazano je kako pozitivno psihički utječu na ljude te im čine boravak kod kuće ugodnijim. No, kod odabira vašeg bilja za interijer trebate voditi pažnju o mnogo stvari – kako biljka estetski izgleda, kako uspijeva na zatvorenom, hoće li imati dovoljno svijetla ili pak prostora, ali i koja je njezina simbolika.

Prema feng shuiju, drevnoj kineskoj metodi uređenja  prostora, vjeruje se kako većina zdravih biljaka povećava pozitivnost i dobru energiju u domu, no neke su posebno znane po tome što privlače novac, blagostanje i mir u dom osobe koja ih ima. Tako postoje i ‘sretne biljke’, odnosno sobne biljke koje prema vjerovanjima i legendama tjeraju zle duhove i privlače pozitivnu energiju i ostvaruju želje.

Ima ih pet te sve jednako lijepo podižu životni prostor, a mi vam u nastavku donosimo detalje o njima.

Drvo novca

Drvo novca, poznato i kao biljka Pachira,  vjerojatno je jedna od najpoznatijih sobnih biljaka u feng shuiju. Vjeruje se da privlači prosperitet, bogatstvo, sreću i pozitivnu energiju i to ne samo u prostor oko sebe nego i na svog vlasnika. Naime, prema kineskoj legendi, vjeruje se da je biljka Pachira aquatica jednom očajnom farmeru donijela veliko bogatstvo – tko zna, mogla bi i vama!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Bergamotte (@bergamotte)

Drvo žada

Drvo žada se ponekad također naziva i biljkom novca zbog svojih listova u obliku novčića. Zapravo, vjeruje se da upravo ti listovi simboliziraju sreću i bogatstvo. Općenito, Kinezi vjeruju da će svaka biljka s mekim, zaobljenim vrhovima listova donijeti sreću vlasniku.

S druge strane, vjeruje se da oštre biljke poput kaktusa ne doprinose sreći jer ‘crpe energiju’ iz vaše okoline. Drvo žada obično se poklanja za useljenje i novi poslovni pothvat zbog vjerovanja da će donijeti bogatstvo i sreću.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jillian Klemm (@jillyjelly1)

Lucky bamboo

Vjeruje se da lucky bamboo, koji ne treba brkati s tradicionalnim bambusom (koji raste vani i nije sobna biljka), simbolizira sreću u domu. Također se vjeruje da donosi sreću, prosperitet i bogatstvo u radni prostor te potiče osobni rast.

Još jedan razlog zbog kojeg se ova biljka tradicionalno koristi u feng shuiju je taj što njezine visoke, tanke stabljike lijepo nadopunjuju drveni dekor – a drveni elementi jedan su od pet glavnih elemenata feng shuija, za koje se vjeruje da donose vitalnost, rast, ljubaznost i fleksibilnost u vaš dom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Baageecha – Sip of Nature (@baageecha76)

Sansveria ili svekrvin jezik

Okomiti listovi ove biljke simboliziraju uzlazni rast pozitivne energije i prosperiteta u vašem domu. Osim toga, biljka je to koja pročišćava zrak u prostoru, što doprinosi kvaliteti življenja i može pomoći kod boljeg spavanja.

Filodendron

Ova lijepa i izdržljiva sobna biljka poznata je po tome  što se za nju lako brinuti i po tome što dugo živi, što su dvije kvalitete koje promiču dobru feng shui energiju. Štoviše, filodendroni se smatraju sretnim biljem zbog toga što njihovo lišće nalikuje plamenu i povezuje se s elementom vatre. Vjeruje se da vatreni elementi u domu simboliziraju slavu jer pomažu povećati vašu vidljivost u svijetu – ili barem tako tvrde feng shui majstori.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @heyheysundays

Jolie domInterijeriZa novac, sreću ili pozitivnu energiju: 5 sobnih biljaka koje trebate u...

Novo Wonderlux Swarovski prodajno mjesto u Arena centru zrači čarolijom

Obitelj Swarovski, još od pokretanja poslovanja, svojim kupcima nudi jedinstvene komade nakita koji pričaju posebnu priču. Kroz sve ove godine obitelj je nastavila njegovati...

Francuski brend Mixa predstavio novitete za njegu suhe i osjetljive kože

Jučer je u divnom ambijentu hotela Amadria u središtu Zagreba održan panel brenda Mixa - “Koža bira #LabProvenLifeProven”. Panel je moderirala glumica i voditeljica...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram