Zagrebačka gradska knjižara Arkadija zablistala u blagdanskom ruhu

Prekrasna blagdanska magija popularne gradske knjižare nosi važnu poruku

Sjaj lampica, odbačene grane oraha, gigantske crvene lizalice i sasvim neobično bijelo drvo krase jednu od najljepše uređenih zagrebačkih prodavaonica, knjižaru Arkadija. Maštovito uređenje Adventa u Arkadiji, koji se održava već šest godina, uvertira je u čarobni svijet knjiga koji će vas odvesti daleko od realnosti. Ovogodišnji advent zaživio je u jednom neobično mirnom ruhu, no upravo nas je ta situacija vratila tradicionalnim vrijednosti. A što poručuje tradicionalne vrijednosti više od dobrog štiva? Ove godine u izdanju Školske knjige objavljene su knjige koje su osvijestile društvo i na globalnoj i na lokalnoj razini, što je bio povod za kreiranje maštovitog izloga i unutrašnjosti knjižare Arkadija Školska knjiga. Gigantsko bijelo drvo na ulazu u knjižaru ukrašeno izdanjima jedne od najpopularnijih i najvažnijih knjiga 2020. godine, “Život na našem planetu” Davida Attenborougha, daje nedvosmislenu poruku – vrijeme je da  budućnost učinimo boljom za nadolazeće generacije!

Šestu godinu zaredom umjetnik Mario Miše u knjižari Arkadija stvara pažnje vrijednu božićnu priču koja jednako privlači kako odrasle, tako i najmlađe čitatelje. Potaknut  hit knjigom “Život na našem planetu”, kao i svevremenskom “Šumom Striborovom” Ivane Brlić – Mažuranić, umjetnik je instalirao veliko drvo na ulazu u knjižaru te bijelo obojene grane u ostatku knjižare. Umjesto klasičnih božićnih ukrasa na odbačenim granama oraha, koje je Miše pažljivo sakupljao sa suradnicima ne bi li stvorio božićno drvo kojem će dati novi život, vise hit knjige.

“Nastojao sam koristiti što više recikliranih i obnovljivih materijala, a inspirirao sam se “Šumom Striborovom” i novom knjigom Davida Attenborougha. Koristio sam motiv božićnih lizalica koje simbolično predstavljaju knjige. One su prava poslastica dok provodimo dane kod kuće, pazimo na sebe i svoje najmilije . Izvedba ovogodišnjeg Adventa u Arkadiji trajala je desetak dana zajedno s postavljanjem. Radili smo u 2 ekipe ujutro i  navečer. Ujutro smo izrađivali, a navečer postavljali dio po dio”, priča Miše.

Trud koji je umjetnik s timom suradnika uložio u kreiranje adventske magije u Arkadiji rezultirao je čarobnim interijerom, genijalnim božićnim izlogom te željenim bijegom od svakodnevice u svijet mašte,  knjige i blagdanskog duha. Doživite čar Božića i posjetite Advent u Arkadiji!

FotoPR
Jolie domInterijeriZagrebačka gradska knjižara Arkadija zablistala u blagdanskom ruhu

Novo Wonderlux Swarovski prodajno mjesto u Arena centru zrači čarolijom

Obitelj Swarovski, još od pokretanja poslovanja, svojim kupcima nudi jedinstvene komade nakita koji pričaju posebnu priču. Kroz sve ove godine obitelj je nastavila njegovati...

Francuski brend Mixa predstavio novitete za njegu suhe i osjetljive kože

Jučer je u divnom ambijentu hotela Amadria u središtu Zagreba održan panel brenda Mixa - “Koža bira #LabProvenLifeProven”. Panel je moderirala glumica i voditeljica...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram