Želite li da vaš dom odiše vibrom džungle, ova je palma prava stvar za vas!

Nova zelena ljepotica koju želimo u svojoj kolekciji.

Vrtlarstvo postaje sve popularniji hobi, što se može osjetiti i na društvenim mrežama. Gotovo na dnevnoj bazi tako pronalazimo jako lijepe primjerke biljaka koje bismo rado uvrstili u svoj dom i pretvorili ga u  botanički vrt svojih snova. Jedna od zelenih ljepotica egzotičnog porijekla je i Licuala peltata, biljka iz roda palmi koja originalno potječe iz zemalja južne i jugoistočne Azije, a zapanjuje svojim izgledom.

Njezino lišće u obliku raskošnih lepeza vibrantno zelene boje malo koga će ostaviti ravnodušnim, a zanimljivo je i da može narasti do 10 metara u visinu. Ne samo da je visoka, već u optimalnim uvjetima širina njezinih listova prelazi 2 metra, što je doista impresivno. Naravno, kada raste u lončanicama kao sobna biljka, njezin je rast značajno ograničen, ali i dalje ona može postati vladarica vaše zelene kuće oaze.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jirachai (@baan_botanica)

Iako potječe iz tropske Azije, može podnijeti i kratke periode niskih temperatura. Najpopularnija dva tipa ove biljke su Licuala peltata suwamongii koja ima okrugle listove te Licuala peltata peltata koja ima raspucane listove koji podsjećaju na izgled propelera.

Iako u prirodi podnosi manje svjetla, u sobnim uvjetima osigurajte joj dovoljno indirektne svjetlosti. Držite je u rahlom supstratu kojeg redovito održavajte blago vlažnim. Visoka vlaga u zraku je svakako poželjna kako biste stvorili uvjete džungle i tropske klime za ovu lijepu palmu. Odnedavno je ova vrsta dostupna za kupnju u našim vrtnim centrima, pa se nećete morati pretjerano namučiti da ju pronađete u ponudi.

Iako ne spada među najjeftinije sobne biljke, njezin impresivan izgled svakako je vrijedan svake uložene kune.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @maria.gardening

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Flay (@jardineirosurbanos)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Botanical Safari ™ (@botanicalsafari)

Jolie domInterijeriŽelite li da vaš dom odiše vibrom džungle, ova je palma prava...

Facebook

88,138FanovaLajkaj

instagram