Kad se spoje keramika i moda: Pronašli smo tanjure koje krase lica fashion ikona

Iz ovih keramičkih setova htjet će jesti sve fashionistice!

Trend uživanja u malim sitnicama koje nam uljepšavaju život sve više raste, a ljudi diljem svijeta uče kako da svoj dan obogate malim detaljima koje će im vratiti osmijeh na lice. Tako je sve popularnije svoj dom oplemeniti i lijepom, ručno rađenom keramikom koja nam vraća osmijeh na lice. Osim šalica, volimo jesti i iz lijepih, dizajnerskih tanjura, a sada smo pronašli one koji će u tren oka osvojiti svakog zaljubljenika u modu.

Naime, umjetnica Josephine Fauchier, a koja stoji iza brenda keramike Josephine Dessine, stvorila je cijeli set prekrasnih tanjura s likovima, odnosno ilustracijama modnih diva koje su obilježile 20. i 21. stoljeće u smislu svojih modnih inovacija. Od Coco Chanel pa sve do urednice američkog Voguea Anne Wintour, ova kolekcija sadrži neke od najslavnijih žena fashion svijeta.

Josephine sama oblikuje, peče i oslikava tanjure te je svaki tanjur njezinih ruku dijelo i kao takav unikatan komad. Cijela ova keramičko-modna priča započela je tako da je Josephine pokrenula brend za vrijeme trajanja prvog lockdowna 2020., kada je ostala bez posla i teško se razboljela. Odlučila se kretivno izražavati kako bi joj brže prošlo vrijeme, a ubrzo se njezin hobi pretvorio u posao. Slikala je i izrađivala keramičke tanjure po cijele dane, a naziv njezinog brenda potječe od uzrečice koju je njezina obitelj stalno govorila – „Josephine crta“. Naime, na francuskom jeziku „dessine“ znači crtati, te svaki put kada bi netko pitao gdje je Josephine, odgovor bi bio „dessine“ – crta.

Danas se ova divna keramika može pronaći na stranicama Net-A-Portera, a sigurni smo da će momentalno osvojiti bilo koju trendsetericu ili zaljubljenicu u modne ikone. Možete birati između likova Anne Wintour, Coco Chanel, Miuccie Prada, Vivienne Westwood, Stelle McCartney, Iris Apfel, Jil Sander, Rei Kawakubo i Ann Demeulemeester. Svaki tanjur košta 65 eura.

Jolie domJolie biraKad se spoje keramika i moda: Pronašli smo tanjure koje krase lica...

Facebook

88,138FanovaLajkaj

instagram