Ljubav na prvi buket: Nova cvjetna adresa u centru Zagreba

U Petrinjskoj ulici otvorena je cvjećarnica simpatičnog i lako pamtljivog imena – Buketa. Uz moto 'Ljubav na prvi buket', Adriana Rajki ostvarila je svoju dugogodišnju želju o vlastitoj cvjećarnici, a danas druge veseli šarenim i mirisnim buketima koji se odlikuju clean estetikom.

Da jedna ljubav može prerasti u divan posao koji će i drugima izmamiti osmijeh na lice, pokazala je mlada Adriana Rajki, 26-godišnja ekonomistica čija je cvjetna adresa efektnog imena, Buketa, nedavno obogatila centar Zagreba, točnije Petrinjsku ulicu. Ona je rezultat dugogodišnjeg promišljanja o otvorenju vlastite cvjećarnice te dekoriranja svečanosti i evenata, a sve iz strasti prema cvijeću.

Adriana je vrlo kreativna pa joj samo aranžiranje i kombiniranje cvijeća dolazi prirodno. Isto tako, jako dobro zna da su jednostavne stvari i najzvučnije pa su tako nastali ime i pamtljiv moto Ljubav na prvi buket:

– Ime ‘Buketa’ nastalo je spajanjem riječi buket i prvog slova moga imena. Svi su ga brzo usvojili tako da me sve više i nazivaju Buketa, nego Adriana. Moto je proizašao iz toga što sam željela neki catchy izraz, a cilj nam je svakako i da se ljudi zaljube u naše bukete i aranžmane – govori Adriana.

U interijeru cvijeće dolazi do punog izražaja

Za to ne treba dugo jer se uistinu događa ta ljubav na prvi pogled. Već pri ulasku, osim cvijeća, svakog kupca osvojit će interijer. Poželjeli su da se svatko osjeća ugodno kao u vlastitome domu pa su se time vodili prilikom uređenja. Prostor je visok, prozračan i svijetao, kako bi cvijeće došlo do izražaja u svojem punom sjaju. Pozornost krade i jedinstveni zid od žive mahovine koji na simboličan način pokazuje Adrianinu želju da u ponudi nemaju ništa umjetno.

– Cvjećarnica je jedinstvena po tome što u buketima i aranžmanima koristimo samo cvijeće, gotovo bez zelenila. Riječ je o clean estetici s naglaskom na biorazgradive materijale; dakle bez plastičnog omotnog papira, spužvi… Ponuda cvijeća djelomično ovisi o sezonalnosti, no isto tako se trudimo pronaći i ponuditi manje poznato cvijeće, kao i ono primamljivo bojama i izgledom. Osjetljivije cvijeće kupujemo isključivo po narudžbi jer želimo da je uvijek svježe te, naravno, što dugotrajnije – kaže Adriana i dodaje kako Buketa u svojoj ponudi, osim cvijeća i aranžmana za vaze, nudi i dekoracije za sve vrste svečanosti i događanja: od aranžiranja cvijeća do najma dekorativnih predmeta ovisno o dogovorenoj temi.

Opcija do it yourself buketa

Tu je još par zanimljivosti po kojima se Buketa ističe, a oduševit će svakog ljubitelja cvijeća. U prostoru, naime, postoji mali showroom gdje na tjednoj bazi slažu cvijeće kao primjer kako aranžmani mogu izgledati na pojedinom događanju. Osim toga, tu je i interesantna mogućnost do it yourself buketa, gdje svatko može doći i sam složiti buket za sebe ili dragu osobu.

Za one koji žele znati više, u najavi su i vođene cvjetne radionice gdje će se u opuštenoj atmosferi i dobrom društvu izrađivati aranžmani u vazama po različitim tematikama, a svaki sudionik svoj cvjetni rad nosi doma.

Sve zanimljivosti i novitete i Bukete, kao i najave radionica možete pratiti na Instagram profilu cvjećarnice i pritom si šarenom dozom cvijeća uljepšati dan!

Jolie domJolie biraLjubav na prvi buket: Nova cvjetna adresa u centru Zagreba

Ljeto počinje uz KulaKula Festival i Doris Dragović u Kuli Kamerlengo

Šest ljeta za redom Trogirani i njihovi gosti uživaju u glazbenom slavlju pod nazivom KulaKula Festival koji se prometnuo u pravog malu glazbenu poslasticu...

Znamo gdje trebate potražiti novi primjerak kupaćeg kostima

Mada nam je izgledalo kao da se ljeto neće pojaviti, srećom, svibanjske kiše napravile su pauzu i podsjetile nas da nas još manje od...

Uronite u svijet modernih muških i ženskih parfema

U svijetu mirisa parfemi imaju moć izraziti našu individualnost. Svaki muškarac i svaka žena imaju svoj jedinstveni mirisi koji odražava njihov stil i osobnost....

Fotografije Baš Naš Sunset festivala izgledaju čarobno! Saznajte što vas sve očekuje

Uz vesele ritmove, puno smijeha i zabave, službeno je otvoreno posebno proljetno izdanje popularnog Baš Naš festivala. U zelenilu predivnog zagrebačkog parka Bundek, lipanj...

Facebook

91,192FanovaLajkaj

instagram