Zagreb je dobio novi vinil shop – zavirite u Analogni zvuk

Ovaj simpatičan shop u Dubravi postat će vaš glazbeni dnevni boravak.

Iako se jedno vrijeme smatralo da je njihovo vrijeme završilo, gramofonske su ploče ponovno pronašle put do ljubitelja analognog zvuka. U zagrebačkoj Dubravi nedavno je otvoren novi vinil shop koji polako osvaja srca sugrađana i postaje pravo glazbeno utočište dobrog zvuka.

Veliki zaljubljenik u glazbu, Toni Suman, u izazovno je vrijeme odlučio napraviti izazovan poslovni potez. U vlastitom kvartu otvorio je prodavaonicu ploča koja nije tek običan glazbeni dućan. Analogni zvuk već svojim uređenjem stvara posebnu atmosferu, gdje svaki detalj ima svoju priču, no puno je bitnija njegova misija. Toni je godinama radio u veleprodaji raznih vrsta roba, ali nijedna od njih nije imala veze s glazbom, tim riječima započinje svoju priču kako se kuhala ideja o Analognom zvuku:

“Nakon perioda kroničnog nezadovoljstva i suludog radnog vremena, supruga je došla s papirom i olovkom i zahtijevala potpisanu izjavu u kojoj obećajem da ću razmisliti i odlučiti što želim raditi i zatim promijeniti posao. Mjesecima smo razgovarali o tome da želimo zajedno pokrenuti nešto svoje, nešto što oboje volimo i što nam zapravo niti neće biti posao već gušt.

Baveći se poslom koji ne volim, odlučio sam da je vrijeme za promjenu. Shvatio sam da zapravo postoji samo jedna stvar kojom bih se želio baviti – i to je glazba. Nakon što sam potpisao njenu izjavu, nisam imao drugog izbora nego krenuti u realizaciju ideje. Početnu ideju o otvaranju prodavaonice gramofonskih ploča zajedno smo dodatno razradili i dopunili te smo se bacili na posao.”

Tagline iza Analognog zvuka je “Glazba za sva osjetila” koji poručuje da se glazba osim osjetilom sluha može i opipati te tom dimenzijom ponovno stvarati nove ideje koje se mogu pretočiti u kreativnost:

“Naš službeni tagline nametnuo se sam nakon što smo shvatili kako u ponudi imamo glazbu na gramofonskim pločama, tj. naša glazba je i opipljiva za razliku od digitalnih izdanja. Također, za naše kupce imamo i kavu koja je besplatna, a za koju se pobrinula Quahwa čije su kave aromatizirane raznim dodacima i okusima, tako da osim opipa i sluha, na taj način nudimo i cijelo iskustvo za sva osjetila – njuh i okus. Tu su i PolonaPolona šalice s ilustracijama glazbenika.

Naš izlog prepun je glazbenih motiva, a osmislila ga je i oslikala naša predivna prijateljica i umjetnica Helena Šepl. Njen je rukopis i na svim pregradama za ploče. U ponudi imamo i satove napravljene od neispravnih gramofonskih ploča čime doprinosimo upcyclingu tj. ponovnom korištenju gramofonskih ploča koje bi inače završile na otpadu. Trenutno u Analognom zvuku možete pogledati i izložbu talentirane i svestrane umjetnice Ivane Lulić. Među njenim crtežima pronašla su se i lica nekih poznatih glazbenika”, govori nam Toni ističući kako je svaki korak pomno i kreativno osmišljen da bi priča Analognog zvuka bila potpuna.

Otkako je ova prodavaonica gramofonskih ploča otvorena o njoj se ne prestaje pisati ni pričati, s punim pravom: “Reakcije kupaca su prekrasne. Neprestano smo zasipani pozitivnim komentarima, oduševljenjem s prostorom i ugođajem te činjenicom da je ovako nešto otvoreno u Dubravi. Stalno nam govore kako je to nedostajalo našem kvartu.

 

U više navrata su nas upozoravali kako je ovo prvenstveno muški svijet i da malo žena kupuje gramofonske ploče. S oduševljenjem možemo reći kako to nije istina. Rekao bih da su većinom baš žene redovni posjetitelji Analognog zvuka i vrlo često komentiraju kako se kod nas ugodno osjećaju i kako vole provoditi vrijeme ovdje”, Toni dodaje i kako se zapravo podjednako kupuju i domaći i strani izvođači. Najtraženiji su strani rock izvođači te domaća zabavna glazba.

Naizgled malom intervencijom u lokalnu kulturu, Dubrava dobiva cool mjesto zbog kojeg nije potrebno “potezati” do centra Zagreba. Osim bogate ponude rabljenih vinila, u prodavaonici možete dobiti Quahwa kavu i provesti ugodno vrijeme preslušavajući ploče i čitajući glazbenu literaturu.

U Analognom zvuku planova ima i za bližu i dalju budućnost jer umjetnost, glazba, ali i ovakva doza kreativnosti doista ne poznaju granice:

“Čim nam mjere dopuste, planiramo ponuditi kulturne sadržaje poput promocija novih naslova na vinilu, akustičnih nastupa ili izložbi lokalnih umjetnika. Analogni zvuk je mjesto za koje želimo da postane dnevni boravak našeg kvarta, gdje će se umjetnost povezivati sa svakodnevicom. Istočnom dijelu grada potrebno je mjesto okupljanja glazbenih entuzijasta. Mi smo ovdje ne samo da pomognemo ljudima pronaći glazbu koju vole, nego da stvorimo ugodnu okolinu u kojoj će upoznati i zavoljeti i nove izvođače i nove vrste glazbe”, najavljuje Toni.

Sve novosti iz Analognog zvuka pratite na Facebook stranici Analognog zvuka ili Instagramu.

Jolie domJolie biraZagreb je dobio novi vinil shop - zavirite u Analogni zvuk

Nekoliko preslatkih sitnica za dom iz Stradivariusa

Ponekad je dovoljno tek nekoliko sitnica da prostor u kojem boravimo dobije svježi izgled. Među brendovima koji u svojoj ponudi imaju preslatke komade za...

Zarina haljina u ulozi vjenčanice može izgledati sjajno i ovo je dokaz!

Nemali broj puta smo za vjenčanje budućim mladenkama predlagali high street vjenčanice koje su često višestruko povoljnije od klasičnih vjenčanica, a i estetikom su...

Facebook

85,763FanovaLajkaj

instagram