Kako bilo koju staklenu vazu, čašu ili posudu pretvoriti u terakota dekoraciju?

Jednostavno i brzo!

Prekrasne vaze i dekorativni predmeti od terakote savršeno se uklapaju u trend neutralnih boja koji je zavladao ne samo našom garderobom već i u drugim segmentima života kao što je uređenje interijera. Ako imate sreće na predivne terakota primjerke naletjet ćete slučajno na raznim buvljacima ili mjestima gdje se preprodaju već korištene stvari, a iako se mogu pronaći u ponudi određenih prodavaonica za dom, izbor je poprilično sužen.

Međutim, to ne mora stati između vas i dekoracijskog zahvata koji uključuje kombiniranje više vrsta glinenih vaza i posuda, a ono što je najbolje – možete iskoristiti već neke postojeće predmete (od stakla ili bilo kojeg drugog materijala) i pronaći im novu svrhu. Za to će vam, osim predmeta kojima ćete udahnuti novi život, trebati samo akrilna boja na bazi vode i prašak za pecivo!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by T U S C A N B O H É M E (@tuscanboheme) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Upcycled Ceramics Co. (@upcycledceramics) on

Ovaj trik, nazovimo ga tako, ubrzano se širi Tik Tokom i jedan je od onih koji se mogu svrstati u kategoriju jednostavnih i brzih – nisu vam potrebne neke određene vještine i predmete koje ćete prebojati vjerojatno već posjedujete.

Kako izgleda postupak?

Za početak pronađite stare vaze, pladnjeve i posude koje ćete prebojati smjesom akrilne boje i praška za pecivo. Možda vam prašak za pecivo zvuči neobično, ali upravo će on dati mat finiš i strukturu koja će podsjećati na terakotu. Izaberite bilo koju akrilnu boju i na umu imajte da će zemljane i neutralne nijanse odavati dojam kao da je riječ o pravoj terakoti, ali slobodno se poigrajte i drugim bojama ovisno o estetici vašeg životnog prostora.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Salvos Stores (@salvosstores) on

Koristite otprilike jednu žlicu praška za pecivo na jednu šalicu akrilne boje, no ništa se neće dogoditi ako povećate omjer praška za pecivo koji će u ovom slučaju boju učiniti još pjenastijom i podariti joj više teksture. Tako pripremljenu boju morate odmah upotrijebiti, odnosno, ne možete je sačuvati za kasnije.

Kistom premažite vaze, čaše i posude i ostavite na sat vremena pa ponovite postupak. Nakon sušenja (koje se stvarno brzo odvija), “terakota” komadi spremni su za dekoraciju. Za jači estetski dojam kombinirajte ih više na jednom mjestu i uparite s pampas travom ili suhim cvijećem.

Kako to izgleda u TikTok tutorijalu, pogledajte u nastavku:

@mayavictorianI used 1 tablespoon of baking POWDER per 4 oz (half cup) of paint. I bought the paint at Target. Definitely going to be making more.♬ It All Feels Right – Washed Out

@madeupstyleTikTik made me do it and I can’t believe it actually worked! The grey one is my favourite! ##diyhomedecor ##learnontiktok ##upcycle ##homedecor ##tutorial♬ What If (I Told You I Like You) – Johnny Orlando & Mackenzie Ziegler

Jolie domUradi samKako bilo koju staklenu vazu, čašu ili posudu pretvoriti u terakota dekoraciju?

Facebook

85,763FanovaLajkaj

instagram