Ove godine ukrasite svoj dom predivnim DIY božićnim drvcem

Oduševit će ljubitelje minimalizma.

Domaću kretivku i Instagram influencericu Anu Dobrinčić pratimo već dugi niz godina zahvaljujući njezinom nepogrešivom stilu i genijalnim idejama za uređenje interijera, a koje dijeli na svom Instagram profilu. Tako nas svake godine Ana oduševi novom idejom za kreiranje veselog DIY božićnog drvca, a mi smo sada za vas izdvojili dva njezina projekta za koja vjerujemo da ih nikome nije teško provesti u djelo te da izgledaju vrlo efektno u većini interijera. Ova božićna drvca s twistom uklapaju se u minimalistički uređene prostore, a idealna su i za vlasnike mačaka. Evo kako ih napraviti.

Božićno drvce od vodovodnih PVC cijevi

Ovako divno posloženo, veselo i unikatno drvce možete imati ako kupite vodovodne PVC cijevi u dva različita promjera te ih tada narežete na kolutiće od 5 centimetara promjera. Kada ste narezali svoje cijevi, montažnim ljepilom ih zalijepite u oblik drvca. Sprejem u boji ih obojite u zlatnu, tamnozelenu, bež ili srebrnu boju te objesite na zabijeni šaraf ili čavao u zidu. Kada ste svoj borić objesili, u rupe od cijevi umetnite šarene ukrase i kuglice. Na vrh borića možete zalijepiti i božićnu zvijezdu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ana | Interior, Vintage & DIY (@adobrincic)

Viseće drvce od grana

Za izradu ovakvog alternativnog božićnog drvca morat ćete prošetati obližnjom šumom i odrezati nekoliko grana. Zbog ukrasne bijele kore najbolje je odabrati grane breze. Grane moraju biti u različitim veličinama, od manje prema većima. Kada ste sakupili grane, poredajte ih od najveće prema najmanjoj i povežite uz pomoć prozirne strune (flaks) i pištolja za vruće ljepilo.

Počnite od jednog kraja najduže grane – zavežite čvor od prozirne strune, stavite malo vrućeg ljepila na granu i omotajte strunu oko grane nekih desetak puta. Kada se ljepilo malo posuši, ostavite nekih 15 – 20 cm strune i ponovite proces na sljedećoj grani. Povežite tako sve grane na jednoj strani, a nakon najkraće grane ostavite nekih 30 cm prozirne strune i drugom stranom se spuštajte prema dolje, povezujući grane ovaj puta od najkraće prema najdužoj.

Za ukrasiti ovakvo drvce, vrućim ljepilom zalijepite različite kuglice, orašare i slične ukrase.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ana | Interior, Vintage & DIY (@adobrincic)

Jolie domUradi samOve godine ukrasite svoj dom predivnim DIY božićnim drvcem

Marginalci nagradili 50.000-og gledatelja

Hit komedija, najgledaniji film godine, samo su neki od epiteta koji krase film “Marginalci”. Ako se želite nasmijati kao nikada do sada, najbolje je...

Nova formula koja osvaja i profesionalce i klijente – iNOA boja za kosu

Ubrzan način života, brojne obaveze, bile one privatne ili poslovne, mnogima danas ne ostavljaju previše slobodnog vremena. Upravo to isto slobodno vrijeme želimo provesti...

Facebook

90,374FanovaLajkaj

instagram