Ove godine ukrasite svoj dom predivnim DIY božićnim drvcem

Oduševit će ljubitelje minimalizma.

Domaću kretivku i Instagram influencericu Anu Dobrinčić pratimo već dugi niz godina zahvaljujući njezinom nepogrešivom stilu i genijalnim idejama za uređenje interijera, a koje dijeli na svom Instagram profilu. Tako nas svake godine Ana oduševi novom idejom za kreiranje veselog DIY božićnog drvca, a mi smo sada za vas izdvojili dva njezina projekta za koja vjerujemo da ih nikome nije teško provesti u djelo te da izgledaju vrlo efektno u većini interijera. Ova božićna drvca s twistom uklapaju se u minimalistički uređene prostore, a idealna su i za vlasnike mačaka. Evo kako ih napraviti.

Božićno drvce od vodovodnih PVC cijevi

Ovako divno posloženo, veselo i unikatno drvce možete imati ako kupite vodovodne PVC cijevi u dva različita promjera te ih tada narežete na kolutiće od 5 centimetara promjera. Kada ste narezali svoje cijevi, montažnim ljepilom ih zalijepite u oblik drvca. Sprejem u boji ih obojite u zlatnu, tamnozelenu, bež ili srebrnu boju te objesite na zabijeni šaraf ili čavao u zidu. Kada ste svoj borić objesili, u rupe od cijevi umetnite šarene ukrase i kuglice. Na vrh borića možete zalijepiti i božićnu zvijezdu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ana | Interior, Vintage & DIY (@adobrincic)

Viseće drvce od grana

Za izradu ovakvog alternativnog božićnog drvca morat ćete prošetati obližnjom šumom i odrezati nekoliko grana. Zbog ukrasne bijele kore najbolje je odabrati grane breze. Grane moraju biti u različitim veličinama, od manje prema većima. Kada ste sakupili grane, poredajte ih od najveće prema najmanjoj i povežite uz pomoć prozirne strune (flaks) i pištolja za vruće ljepilo.

Počnite od jednog kraja najduže grane – zavežite čvor od prozirne strune, stavite malo vrućeg ljepila na granu i omotajte strunu oko grane nekih desetak puta. Kada se ljepilo malo posuši, ostavite nekih 15 – 20 cm strune i ponovite proces na sljedećoj grani. Povežite tako sve grane na jednoj strani, a nakon najkraće grane ostavite nekih 30 cm prozirne strune i drugom stranom se spuštajte prema dolje, povezujući grane ovaj puta od najkraće prema najdužoj.

Za ukrasiti ovakvo drvce, vrućim ljepilom zalijepite različite kuglice, orašare i slične ukrase.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ana | Interior, Vintage & DIY (@adobrincic)

Jolie domUradi samOve godine ukrasite svoj dom predivnim DIY božićnim drvcem

Malo božićno drvce – brza i jednostavna ideja od lisnatog tijesta i Nutelle

Iako nam razrađena ideja izrade kolača zvuči jako primamljivo i sigurno donosi veliku nagradu u obliku preukusne slastice, složit ćete se da nekada jednostavne...

Povratak u djetinjstvo: Na kioske je stigao Harry Potter album sa sličicama!

Harry Potter čarobnjački svijet već skoro 30 godina ne prestaje oduševljavati javnost. Nakon knjiga, filmova, brojnih igrica, a nedavno i Kinder Joy tematskih figurica,...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram