Najbajkovitija lokacija ovogodišnjeg zagrebačkog Adventa je Mjesečev vrt. Jeste li ga već posjetili?

Oaza zimske čarolije ustred Gornjeg grada.

Iako mnogi komentiraju kako zagrebački Advent nije na razini na koju smo navikli proteklih pet godina, nama se svakako čini da je pritajenija atmosfera još čarobnija te da gradu daje baš pravi, mirni i cozy blagdanski ugođaj. Tako sve do 7. siječnja, zagrebačke ulice i trgovine otkrivaju svoje najljepše blagdansko lice na svakom koraku. Osim gastro kućica s poznatim prigodnim delicijama, glavna atrakcija ovogodišnjeg Adventa definitivno je i Mjesečev vrt, trenutno najljepši mali park u cijelom Zagrebu!

Naime, šetnja Gornjim gradom zimi je ionako romantična sama po sebi, a ove godine posebno je šarmantna zahvaljujući prekrasno okićenom Parku Bele IV. koji će za vrijeme Adventa biti znan i pod popularnim imenom „Mjesečev vrt“. Taj maleni park pored Kule Lotrščak zasjao je naime pod tisućama lampica koje podsjećaju na svjetlucanje čestica snijega, ali i na zvijezde. Samo kratka šetnja ovom gornjogradskom atrakcijom u trenu će vas uvesti u svijet zimske čarolije, a vjerujemo da će vas se posebno dojmiti i velika skulptura Mjeseca.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Antonija Petrović (@nokaa__)

Lampice zlatnog i bijelog sjaja te svjetlosne instalacije koje predstavljaju mjesečevo cvijeće kreirala je umjetnica Jelene Petric, a za skulpturu polumjeseca zaslužni su kipari Tomislav Hršak i Matej Vuković. Njihovim trudom i kreativnom vizijom ovaj je obično zaboravljeni zagrebački park pretvoren u bajkovitu lokaciju zagrebačkog Adventa koja oduševljava i male i velike.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Maric (@_.iva_mari._)

U intimnom i romantičnom ugođaju Mjesečevog vrta možete uživati sve do 7. siječnja, a zapratiti ga možete i na @mjesecevrt na Instagramu i Facebooku gdje možete podijeliti svoj čarobni trenutak na Mjesecu, pogled u zvjezdanu krošnju ili susret s mjesečevim cvijećem i proširiti njihovu čaroliju uz #MjesecevVrt i #AdventZagreb.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Maric (@_.iva_mari._)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by H.H. (@hoicesto)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ivana Maric (@_.iva_mari._)

Jolie domŽivot sa stilomNajbajkovitija lokacija ovogodišnjeg zagrebačkog Adventa je Mjesečev vrt. Jeste li ga već...

Mango outlet ima odličnu ponudu koja vrijedi samo danas!

Vjerujemo da ste već ulovili omiljene komade na sniženjima koja traju već mjesec dana, ali danas svakako bacite oko na Mango outlet jer imaju...

Crno-bijeli svijet prekiven točkicama: Pronašli smo 10 genijalnih polka dot komada

Uz prugice, definitivno najpopularniji i najdugovječniji uzorak svijeta su slatke točkice. Takozvani polka dot uzorak desetljećima je ključ romantičarskog looka, a iako ga se...

Facebook

85,763FanovaLajkaj

instagram