U subotu svi biljkoljupci moraju u Botanički vrt! Odvijat će se velika rasprodaja biljaka

Eto ideje gdje i kako provesti subotnje jutro.

Ove subote, 2. listopada, u Botaničkom vrtu PMF-a u Zagrebu, održava se godišnja rasprodaja viška sukulenata, kukcojednih biljaka, sobnih biljaka i preostalih biljaka iz prve rasprodaje (endemi, drvenaste vanjske biljke, lopoči, perunike), a ako to nije „the place to be“ za sve ljubitelje vrtlarstva i biljaka – mi ne znamo što je.

U prodaji će se tako moći pronaći mnoštvo sukulenata (kaktusi, mlječike, agave, stapelije itd.), od kojih su neke vrste vrlo rijetke i vrijedne te ih je teško pronaći u običnim vrtnim centrima. Tu će biti i kukcojedne biljke, odnosno poznatije mesožderke, ali i sobno bilje koje inače u Botaničkom vrtu obitava u toplim staklenicima. Od prethodne prodaje ostalo je dosta drvenastih biljaka (grmova za vanjsku sadnju) te ponešto endema (velebitska degenije i fibigija ili „velika degenija“) s dozvolom Uprave za zaštitu prirode. Količina biljaka je ograničena, a prodaja završava najkasnije u 12.00 h, nakon čega se zatvaraju vrata kolnog ulaza pa svakako požurite po svoje nove zelene ljubimce.

S obzirom da je Botanički vrt ionako vrlo popularno odredište Zagrepčana željnih šetnje i bijega od vreve grada, ne sumnjamo kako će gužva biti velika, a biljke se rasprodati u rekodnom roku. Prodajni prostor nalazit će se na zapadnoj strani Botaničkog vrta, uz kuću uprave, a zainteresirani kupci ulazit će kroz kolni ulaz iz Runjaninove ulice (nasuprot Ministarstvu kulture i medija RH). Ulazak s vozilima nije moguć, ali je moguće naći parkirno mjesto u Runjaninovoj ili Crnatkovoj ulici – za slučaj da želite kupiti toliko biljaka da ih rukama ne možete nositi kući. Također, tramvajska stanica „Vodnikova“ udaljena je svega 150 metara od ulaza na prodajno mjesto.

Ključno je znati da se u prodajni prostor neće moći ući iz perivoja Botaničkog vrta, odnosno s glavnog ulaza. Taj ulaz bit će otvoren samo za posjetitelje koji nemaju namjeru shoppingirati, a nalazi se na sjevernoj strani vrta, kod starog staklenika i Mihanovićeve ulice.

Što se tiče drugih servisnih informacija, dobro je znati da ćete na licu mjesta za svoje zelene ljepotice i ljepotane moći koristiti i plaćanje karticama. Plastične vrećice u Botaničkom vrtu već godinama ne dijele niti prodaju pa donesite vlastite cekere, košare ili torbe. Kupljene biljke se ne čuvaju, niti rezerviraju s odgodom plaćanja. Račun R1 moguće je dobiti naknadno, za što je potrebno ostaviti podatke prilikom kupnje.

Naravno, za sve je posjetitelje i kupce obvezno poštivanje epidemioloških mjera pa će se tako u istom trenutku u prodajnom prostoru moći pronaći samo 30 osoba odjednom. Djelatnik Vrta na ulaznim će vratima propuštati kupce u prodajni prostor dinamikom kojom prethodni izlaze. Propisano je i održavanje razmaka od barem 1,5 m u prodajnom prostoru i redu čekanja na javnom prostoru izvan Vrta. Maske za lice nisu obavezne, ali su poželjne.

Jolie domŽivot sa stilomU subotu svi biljkoljupci moraju u Botanički vrt! Odvijat će se velika...

Mango outlet ima odličnu ponudu koja vrijedi samo danas!

Vjerujemo da ste već ulovili omiljene komade na sniženjima koja traju već mjesec dana, ali danas svakako bacite oko na Mango outlet jer imaju...

Crno-bijeli svijet prekiven točkicama: Pronašli smo 10 genijalnih polka dot komada

Uz prugice, definitivno najpopularniji i najdugovječniji uzorak svijeta su slatke točkice. Takozvani polka dot uzorak desetljećima je ključ romantičarskog looka, a iako ga se...

Facebook

85,763FanovaLajkaj

instagram