Radionice slikanja uz dobru čašu vina ili pak kulinarski eventi na kojima učimo kako kuhati u stilu tradicionalnih kuhinja svijeta već su godinama veliki hit među građanima, a čini se kako je Zagreb sada postao bogatiji za još jedan jako cool sličan događaj – ‘Vino i bonsai’ radionice.
Naime, radi se o jedinstvenom načinu učenja o umjetnosti njege i oblikovanja bonsai drveća, a sve je ‘začinjeno’ vrhunskim vinom koje garantira dobru atmosferu među polaznicima. Ono što zasad znamo je to da će se ‘Vino i bonsai’ radionice održavati jednom tjedno u galeriji Business Centra, odnosno u restoranu Centro na Iblerovom trgu 10.
Radionice vodi Toni Adžić, a čija je ideja i bila pokretanje ovih radionica koje su dodatno upotpunile kulturnu ponudu Zagreba. Toni je već godinama pasionirani zaljubljenik u bonsai umjetnost te će pod njegovim stručnim vodstvom polaznici radionica moći naučiti mnogo toga o tom posebnom tipu vrtlarenja, uzgoja i održavanja drveća. Dok se uči o bonsai stablima, polaznici će uživati u vrhunskoj kapljici vina ‘Adžić’, a nakon što tečaj završi svatko može zadržati svoj oblikovani bonsai.
Prvi termini očekuju se krajem travnja, točnije 20. i 27. travnja, a potom se nastavljaju i 4. svibnja.
Kao što smo rekli, radionica se sastoji od predavanja i od vašeg vlastoručnog uređivanja bonsai stabalca, pa je tako podijeljena u teorijski i praktični dio. Prvo naučimo što je bonsai, kako se tehnički oblikuje i održava, a onda se kreće na primjenu osnovnih tehnika bonsai vrtlarenja. Sve skupa traje oko 2 sata, a prijave se zaprimaju putem ovog linka. Cijena svake radionice je 40 eura.