Zasadite magnoliju i uživajte u najljepšim cvjetovima koji postoje

Proljeće je nezamislivo bez ovog cvijeta...

Često je zovu kraljicom proljeća, a redovito proglašavaju jednim od najljepših cvjetova koji postoje. Od bijele pa do duboko ružičaste boje, stablo (odnosno grm) magnolije ima cvjetove koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnima. U rod Magnolija spada preko 125 vrsta listopadnih i trajnozelenih drveta i grmova koje nalazimo na mjestima od Himalaje do Istočne i Jugoistočne Azije te od istočnog dijela Sjeverne Amerike do tropskih predjela Sjeverne i Južne Amerike. Danas se uzgajaju u svim krajevima svijeta zbog predivnih cvjetova koji će uljepšati svaki park i vrt. Magnolija se budi krajem zime i svojim malim dlakavim cvjetnim pupoljcima najavljuje skori dolazak proljeća, a počinje cvjetati već potkraj ožujka i u travnju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ??????? ? (@biljanaaa_1707) on

Zasadite magnoliju u svom vrtu!

Ako već dugo maštate da sa svog prozora gledate ovo predivno stablo, sad je vrijeme za sadnju. Magnolija se sadi u proljeće ili između ljeta i jeseni, traži puno sunca i vlage, a potrebno ju je zaštiti od vjetra te po potrebi obrezivati. Biljku trebate zasaditi u površinskom sloju tla jer se tu korijen zakorjenjuje, a bilo bi dobro da je udaljite od drugih biljaka da u potpunosti dođe do izražaja (magnoliji neće smetati ako je posadite uza zid!).

Magnoliji je tijekom suhih razdoblja potrebno redovito zalijevanje i najbolje će rasti u dreniranoj i vlažnoj zemlji koja je bogata humusom, no različite vrste magnolija zahtijevaju različiti tip tla (najbolje je da za savjet pitate osoblje u rasadniku). Iako je magnoliji potrebno orezivanje, svedeno je na minimum, a uklanjanje oštećenih, oboljelih, isprepletenih grana, vrši se odmah nakon cvatnje ili u kasno ljeto.

 

Jolie dom Život sa stilom Zasadite magnoliju i uživajte u najljepšim cvjetovima koji postoje

povezano

jolie preporuke

Trending

Sedam namirnica koje će vam dati energiju za cijeli dan

Jeste li znali da hrana bogata masnoćama i “praznim” kalorijama može uzrokovati osjećaj umora i tromosti? Zato je važno tijekom dana konzumirati namirnice koje...

Facebook

84,804ObožavateljiLajkaj

instagram

pročitajte

Sedam namirnica koje će vam dati energiju za cijeli dan

Jeste li znali da hrana bogata masnoćama i “praznim” kalorijama može uzrokovati osjećaj umora i tromosti? Zato je važno tijekom dana konzumirati namirnice koje...