Andrea Solomun, Ema Janković i Judita Franković u autorskom projektu ROOM N*7

Voajerizam naš svagdašnji.

Nakon dugotrajne potrage za idejom koja bi ih inspirirala i ujedinila njihove kreativne snage, autorice projekta u poznatom su magazinu “New Yorker” naišle na priču o Geraldu Foosu, Amerikancu koji je 1966. godine kupio motel na čijim je stropovima izbušio rupe i promatrao svoje goste punih trideset godina, svjedočeći između ostalog i ubojstvu koje nikada nije prijavio.

“Priča o potrebi promatranja i gledanja u današnje vrijeme uistinu je postao kruh kojim se hranimo”, slažu se Solomun, Janković i Franković. “Nama je s jedne strane bilo zanimljivo pozabaviti se fenomenom voajerizma, a s druge i različitim sudbinama pojedinaca, bilo onih tragičnih ili duhovitih”, govori nam Ema Janković.

A soba jednog istrošenog motela na rubu grada pružila je beskonačne mogućnosti.

Predstavu trenutno čini devet priča, međutim svaka izvedba bit će kombinacija samo nekih. “Takva struktura omogućila nam je stalno osvježavanje i produbljivanje predstave novim originalnim pričama gdje nam je želja svako toliko pozvati goste izvođače iz redova glumaca i plesača”, kaže nam Andrea Solomun.

“Cijeli projekt krenuo je s puno entuzijazma koji nas je obogatio sa sjajnim suradnicima, mislimo da im se svidjela naša strast i optimizam”, govore nam djevojke. Tako su im se na putu kao autori glazbe pridružili Aljoša Šerić i Antonija Matković Šerić iz grupe “Pavel”, Marko First kao violinist, “Envy Room“, “Unaesthetik” i Slavica Motušić kao kostimografi, Nina Mia Čikeš kao scenografkinja, dok su vizualni identitet osmislile Ema Gerovac i Dora Bilandžić.

Još jedna zanimljivost koju autorice ističu je i programska knjižica koja je osmišljena kao zbirka poezije i proze. “Realizirali smo je tako da smo ostvarili suradnju sa piscima iz Hrvatske i inozemstva i svaku je priču, kroz svoju vizuru, napisao drugi autor”, kaže nam Franković. Autori priča su Jan Cvitkovič, Anatael Garay Álvarez, Dorta Jagić, Anđelo Jurkas, Davor Lovrinić, Irena Matijašević, Aleksandra Orlić, Željka Vujaković i Marina Vujčić.

Na audiciji za predstavu koja je održana u ZPC-u odabrani su i sjajni izvođači, plesači, glumci i pjevači koji će se pridružiti Andrei Solomun, Emi Janković i Juditi Franković. Oni su: Svebor Zgurić, Filip Vidović, Iva Čevizović, Dora Kokolj, Josipa Kukor i Elena Brumini. “Kod nas nedostaju audicije, kao plesač i koreograf želim vidjeti kako pojedinci reagiraju u takvim stresnim uvjetima, a audicije služe tome da vidiš nečiju kreativnost”, kaže Andrea Solomun.

Imate nevjerojatnu priliku promatrati nekoga, a da oni to ne znaju. Savršeni voajeri. Jedan motel. Jedna soba. Neodređeno vrijeme. Nepoznati ljudi. Vi vidite što se događa. Na vama je kako reagirate. Ako reagirate. Ljudski je ignorirati. Zar ne? Ako imate pitanja zovite recepciju. Spojit ćemo vas sa Sobom broj 7. Odgovori su tamo. Priče koje ćete imati priliku vidjeti odlučite li posjetiti Sobu broj 7 su: Lilith, Eyes Wide Shut, Like A Virgin, Nevermore, Love Affair, Do Not Disturb, No, Threesome te Gospođa i Kukac.

Lilith

U Sobu broj 7 dolazi jedna luda žena. Ona čeka zaručnika već niz godina. Prestala sam brojati. Vjerujem i ona. Dogovorili su susret u ovoj Sobi, ali on nikada nije došao. Ona ne zna zašto, nitko ne zna zašto. Ali čeka, ne diže ruke od ljubavi. Anatomija čekanja.

Eyes Wide Shut

Reci mi svoju najskriveniju seksualnu fantaziju, pokrij oči maskom i dođi u Sobu br. 7. Sve tajne u njoj su sigurne, zaključane. Soba nema ni kraja ni početka. Soba čeka tebe. Dođi, ne boj se. Nitko neće saznati. Kad se sljedeće jutro probudiš – bit ćeš sam. Tragove nečega što se možda nikada nije dogodilo demantirat će samo sitni ožiljci od noža na zapešću, seksualna krunica. Nitko neće znati. Ili?

Like A Virgin

Prvi put je najteže. Iskusnjaci to rade bez prezervativa. Prva ti je prava ljubav, neka bude stvarno posebno. Što sad? Što sad? Što sad!? Ja bi doma.

Nevermore

Vole jedno drugoga. I gade se jedno drugome. Nepodnošljiva je ta konstelacija. Toliko nepodnošljiva da jedno drugoga više ne mogu dotaknuti. Zrak između njihovih dodira toliko je snažan da je postao neprobojan.

Love Affair

U toj Sobi broj 7, s njim do sebe, s njezinom glavom na njegovom ramenu, s njegovom rukom oko njezinog ramena. Bio je to osjećaj nalik ničemu do sada. Too much love can kill you. Preljubnici su kažnjeni. Vječnom žudnjom.

Do not Disturb

Zanimanje – motelska čistačica. Treća smjena. Budite pažljivi što ostavljate iza sebe jer one čiste vaše prljavo rublje. One znaju sve vaše tajne.

Threesome

Seks. Prisnost. Požuda. Tko koga ljubi? Moja. Moj. Dvoje. Što ako vas je troje? Hvaljen Isus! Gledaj svoja posla!

Gospođa i kukac

Svašta se može dogoditi između jedne žene i kukca u motelskoj sobi.

No

Pogledaj malo gore, zar ne vidiš da se strop urušava? I kada me udariš, živ sam. Klečat ću na razdrobljenom staklu, krv će mi prskati iz ustiju, a gosti će se smijati sa zrnom straha u očima.


Koncept i koreografija: Dance Company &M & Judita Franković

Kostimografija: Envy Room | Unaesthetik | Slavica Motušić

Scenografija: Nina Mia Čikeš

Vizualni identitet: Dora Bilandžić i Ema Gerovac

Glazba: Aljoša Šerić i Antonija Matković Šerić (Pavel), Marko First (violina) | Balanescu Quartet – “Possessed”/”Insomnia”/”Aria”/”Robots” (Kraftwerk) | Karl Jenkins – “Palladio” | Jorge Méndez – “Cold”

Pisci: Jan Cvitkovič, Anatael Garay Álvarez, Dorta Jagić, Anđelo Jurkas, Davor Lovrinić, Irena Matijašević, Aleksandra Orlić, Željka Vujaković, Marina Vujčić

Plesači i glumci: Andrea Solomun, Ema Janković, Judita Franković, Svebor Zgurić, Filip Vidović, Iva Čevizović, Dora Kokolj, Josipa Kukor, Elena Brumini


Pretpremijera: 6.4. / 20h / ZPC / Ilica 10

Premijera: 8.4. / 20h / ZPC / Ilica 10

Izvedbe: 19. i 20.04. / 20h / ZPC / Ilica 10

Lifestyle Kultura Andrea Solomun, Ema Janković i Judita Franković u autorskom projektu ROOM N*7

povezano

jolie preporuke

Trogirska je publika proteklog vikenda uživala u još jednom sjajnom izdanju KulaKula festivala

Treće izdanje KulaKula festivala otvoreno je prošlog četvrtka na bazenu hotela Brown Beach House gdje su nastupile The Frajle. Mjerenje temperature, elektronski popis posjetitelja,...

Trending

Facebook

82,986ObožavateljiLajkaj

instagram

pročitajte