• Jolie
  • Lifestyle

Dva Srca Sarajeva ove godine odlaze u Hrvatsku

Leon Lučev kao najbolji glumac i Nebojša Slijepčević kao redatelj filma Srbenka, najboljeg dokumentarnog filma, donose Srca Sarajeva u Hrvatsku.

Na svečanosti u Narodnom pozorištu u Sarajevu dodijeljene su nagrade Srce Sarajeva najboljim redateljima i redateljicama, glumcima i glumicama te dugometražnim igranim, dokumentarnim, studentskim i kratkim filmovima koji su prikazani u okviru Natjecateljskog programa 24. izdanja Sarajevo Film Festivala.

Srce Sarajeva za najbolji igrani film dobio je Milko Lazarov za bugarski film “Aga”, dok je za najbolju rediteljicu nagradu dobila Ioana Uricaru za film “Limunada” iz Rumunije. “Velika mi je čast. Sarajevu pripada moje srce već deset godina, a sada ja imam njegovo srce. Hvala vam”, rekla je Uricaru.

Milko Lazarov

Leon Lučev osvojio je Srce Sarajeva za ulogu u filmu “Teret” Ognjena Glavonića, dok je Srce Sarajeva za najbolju glumicu otišlo u ruke mađarske glumice Zsofie Szilagyi za ulogu u filmu “Jedan dan”.

Leon Lučev

“Hvala vam. Zaista ne znam kako da izrazim svoje emocije, ovo je najteži film u kojem sam glumio. Hvala Ognjenu i cijeloj ekipi”, rekao je Lučev nakon duže stanke.

Ovogodišnji laureati s članovima žirija

Specijalnu nagradu žirija dobio je dokumentarni film “Devetomjesečni rat” reditelja Laszlo Csuja dok je nagradu za ljudska prava turska rediteljica Didiem Pekun za dokumentarni film “Araf”.

Hrvatski film “Srbenka” redatelja Nebojše Slijepčevića osvojio je Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film. “Ovaj film je nastao zahvaljujući SFF-u jer smo i prošle godine bili ovdje, u jednom programu koji je pomogao da ovaj film izgleda ovako”, rekao je Slijepčević.

Nebojša Slijepčević

U kategoriji studentski film Srce Sarajeva odnijela je mađarska rediteljica Hajni Kis za film “Posljednji poziv”.

Najbolji kratki film 24. SFF-a je “Dah” bosansko hercegovačkog redatelja i glumca Ermina Brave, dok je posebnu nagradu žirija dobila grčka redateljica Eirini Vianelli za film “Ledeni brijegovi”.

U ovih 7 dana 24. Sarajevo Film Festivala, publika je u sklopu 18 programa imala priliku pogledati 266 filmova iz 54 zemlje svijeta.

“Vrlo sam zadovoljan ovogodišnjim festivalom, jer sam čuo mnogo pozitivnih komentara od gostiju koji su došli u Sarajevo, ali i građana glavnog grada BiH. Već od prvog dana dobivali smo mnogo čestitki”, rekao je Purivatra. “Sarajevo je zaista postalo mjesto okupljanja filmske industrije cijele regije i to su divne stvari”, izjavio je direktor Festivala.

Judita Franković u haljini Kaftan Studija

Ovogodišnji Sarajevo Film Festival posjetilo je više od 100.000 posjetitetelja te oko 2.600 akreditiranih gostiju što je dosadašnji rekord.

Ususret današnjem trilateralnom sastanku gradonačelnika Sarajeva, Zagreba i Beograda, svečanosti dodjele nagrada nazočio je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić u društvu Abdulah Skake, gradonačelnika Sarajeva.

Festivalska publika danas će imati priliku pogledati pobjedničke filmove iz svih natjecateljskih kategorija 24. Sarajevo Film Festivala.

Lifestyle Kultura Dva Srca Sarajeva ove godine odlaze u Hrvatsku

povezano

Trending

Kako su brokat i svila postali must-have ove...

Došlo je vrijeme da se redizajniramo u stilu starih majstora renesanse i baroka, a to je najbolje učiniti noseći raskošne svilene haljine u čarobnom...

Ubijate kaktuse? Ne brinite, pronašli smo biljku koja...

Kaktusi redovito glase za biljke koje je lako održavati pa su čest izbor svih koji žele zelenilo u svom okružju, a možda nemaju "zeleni...

Elegantne košulje i bluze za dnevne i večernje...

Košulje i bluze su zahvaljujući svojim atraktivnim siluetama i bojama postale jedan od ključnih komada u odjevnim kombinacijama tijekom cijele godine. Rado ih nosimo...

Što napraviti kada spolni odnos boli, a niste...

Neugodan osjećaj boli može biti tako nepodnošljiv da onemogućuje seksualni odnos ili čak dugotrajno sjedenje. Simptomi mogu potrajati mjesecima ili godinama, ali isto tako mogu i spontano...

3 proizvoda koja su neophodna za sve one...

Glossy, satin i kremaste verzije ruža ustupile su svoje mjesto mat ruževima koji su primat stekli prvenstveno zahvaljujući dugotrajnosti, ali i uzlaznoj putanji ubrizgavanja...

Kit Kat je zamijenio plastični omot s origami...

U siječnju ove godine Nestlé je objavio plan za prebacivanje na ambalažu koja se u cijelosti može reciklirati i to do 2025. godine, a...

Facebook

75,555ObožavateljiLajkaj

instagram

31,7k Sljedbenici
Slijedi

pročitajte

jolie preporuke