Svi pričaju o retrogradnom Merkuru no znate li što taj pojam stvarno označava?

I trebamo li ga se bojati?

Svako toliko čujemo svuda oko sebe da je retrogradni Merkur – pa da je otežana komunikacija, ljudski odnosi su na testovima, ništa nam ne ide i mnogi se osjećaju kao pred kompletnim pucanjem živaca. I dok bismo generalno rekli da je puno zrelije i odgovornije za svoje postupke i reakcije kriviti sebe, a ne baš utjecaj zvijezda, odlučili smo saznati – ima li stvarno istine u fami oko retrogradnog Merkura i što taj termin zapravo znači?

Retrogradni Merkur

Dakle, kada govorimo o famoznom retrogradnom Merkuru, zapravo pričamo o astrološkom fenomenu koji se odvija 4 puta godišnje, a označava ‘retrogradno’ kretanje planeta Merkura, odnosno njegov hod unazad – ili se barem nama sa Zemlje tako čini. Radi se zapravo o optičkoj iluziji, jer Merkur kao planet ne mijenja odjednom svoju putanju kretanja, ali astrolozi tvrde da upravo u periodima kada nam se sa Zemlje čini da Merkur ide unatraške imamo ozbiljne probleme u komunikaciji, činimo greške, uplićemo se u probleme te imamo dojam zastoja u životu.

Merkur je, podsjetimo se, planeta komunikacije i brzine, pa kada mu je hod retrogradan, to zapravo znači da se sve ono po čemu je inače poznat kao po svojim vrlinama, okreće naglavačke – te komunikacija postaju sukobi i razmirice, a brzina djelovanja nemogućnost pomaka s mjesta.

Trenutni retrogradni Merkur traje do 25.4.

Ovog travnja je Merkur krenuo svojim retrogradnim hodom 2.4., a trajat će do 25.4. pa ste vjerojatno ovih dana čuli dosta spominjanja ove pojave kao objašnjenja za sve loše što nam se u životu događa. No, trebamo li se zaista bojati ovih perioda?

Ovaj travanjski retrogradni Merkur nalazi se u znaku Ovna, a astrolozi tvrde da potrebe za poseban oprez nema. Ono što zapravo za astrologe znače ovi periodi je to da se radi o fazama idealnima za promišljanje i kontemplaciju, dublje razumijevanje vlastitih motivacija, ciljeva i emocija. Ovo je svakako vrijeme da usporimo, stanemo na gas i malo se osvrnemo oko sebe – promislimo što zaista trebamo i želimo. Prema riječima astrologa, faze retrogradnog Merkura dolaze kako bi nas potakle da razmislimo gdje rasipamo svoju energiju – te kako da ju što bolje usmjerimo na naše stvarne dugoročne ciljeve kojih možda u nekim trenucima nismo niti svjesni.

Dakle, bez obzira vjerujete li jako u astrologiju ili ne, sugeriramo vam da ovih dana uzmete predah od užurbanosti svakodnevice i odmorite – kroz odmor doći ćete do spoznaja o samima sebi i svojim potrebama. A to nam je svima potrebno neovisno o fazama retrogradnog Merkura.

LifestyleFood for thoughtSvi pričaju o retrogradnom Merkuru no znate li što taj pojam stvarno...

Otkrijte tajne Mediterana: Luksuzno putovanje s Corsario jahtom

Započnite svoje putovanje Mediteranom na luksuznoj Corsario jahti i otkrijte svijet čarobnih gradova Jadrana. Corsario jahta idealan je način da istražite Hrvatsku obalu, vlastitim...

Brojni poznati nisu propustili premijeru filma „Furiosa: Pobješnjeli Max Saga“

Pobješnjeli Max kultni je australski znanstveno-fantastični film iz 1979. godine s Melom Gibsonom u glavnoj ulozi. Od tada snimljena su i nastavci: Pobješnjeli Max 2: Cestovni ratnik iz 1981., za kojeg dio kritike,...

Facebook

99,687FanovaLajkaj