Postoje li srodne duše?

Piše: Ivka Knežević (pratite je na bloguFacebooku i Instagramu)

Ovog utorka idemo na spoj sa srodnom dušom. Ako ste pomislili, na onu frazu: Negdje postoji druga polovica mene, te ona luta svijetom, tražeći mene, dok ja lutam tražeći nju, a sad je korona i puni ste straha, ionako ju tražite već pitaj Boga koliko, a što ćete sada? Vi ste baš planirali na godišnji u Tanzaniju, jer vam je možda tamo srodna duša, kad ne možete niti ispred vlastitog vrta? Opustite se. Ne, nisam poludjela i neću vam nabaviti propusnicu za Tanzaniju, na crno ispod “banka“. Svejedno ću vas povesti danas, na najvažniji spoj u vašem životu. Spoj sa vašom srodnom dušom, odnosno drugom polovicom koja će vas upotpuniti.

Pakirajte kovčege, krećemo. Bez propusnice, bez straha od korone. U udobnosti vlastitog doma. Jeste spremni? Ako jeste, krećemo. Ustanite, stanite pred ogledalo, zatvorite oči, zatim ih otvorite. Jeste? Sada se nasmijte. Osoba u koju gledate, vaša je srodna duša. Svatko je od nas kompletan. Duša je kompletna. Vi ste cjelovito biće. Dovoljni ste. Imate sve unutar sebe. Svi imamo sve unutar sebe. Dakle, nema osobe koja vas može ili treba upotpuniti, jer vi to već jeste. Savršeni, jedinstveni, cjeloviti i kompletni. To je to. Vaša srodna duša u onom smislu u kojem ste tražili odgovor. Nakon toga, kada osvijestite kako vi već jeste, cjelovita osoba, u vašem životu mogu postojati srodne duše. To su osobe koje su sposobne voljeti sve to što vi jeste. Sve, uključuje ama baš sve. To su izrazito bliski odnosi, jer uključuju stanje bez ijedne maske, a to stanje zna biti potpuna opreka onom gornjem stanju romantike kakvog ste možda očekivali.

No, s obzirom da u svom životu imam takve osobe, moram vam priznati kako je to stanje, kad dođete u određeni period života, puno romantičnije od bilo kakve scenske romantike. Ustvari, po meni je to najbolja romantika koja postoji. To su osobe koje vas bezuvjetno vole u svakakvim stanjima, izdanjima, nemam pojma čemu sve ne. U mom životu ih je na primjer, u ovom trenutku sada, dvoje. (Isključujem djecu iz jednadžbe). Dakle, dvije srodne duše. Nemaju nikakve veze sa spolom, npr. Jedna je muško, druga je žensko. To su prijateljske srodne duše. One mogu biti tu i kasnije, a ne moraju. Jer je život putovanje i stalna promjena. Kasnije mogu, a ne moraju, doći neke druge srodne duše. Možda je svaka duša koja je u datom trenutku pored vas, vaša srodna duša s kojom imate nešto za izmijeniti. Odnosi u fizičkom svijetu su neka potpuno druga stvar. Odnosi su podložni baratanju fizičkim svijetom i svakojakim uvjetovanostima.

Ono što je najbitnije da znate, je to da ste vi vaša srodna duša. Upravo takvi kakvi jeste. Sa svime što jeste i niste. Sa svim manama, vrlinama, ožiljcima, krhotinama, biserima, plusevima, minusevima, itd. Vaše je da to zagrlite i volite. Uvijek će postojati ljudi kojima ćete se takvi kakvi jeste sviđati ili ne sviđati. Koji će to što jeste voljeti ili ne voljeti i to je tako kod svih nas. Najnormalnija stvar na svijetu. Stvar izbora.

O romantičnom spoju dvije polovice koje se traže i nikako ne nalaze, ipak ne bi trebalo prestati pisati, niti sanjariti, niti prestati pisati čeznutljive stihove, ljubavnu poeziju, prozu, snimati filmove i sve ostalo. Pogotovo ne bi trebalo u ovo doba korone dok nas bombardiraju političko – zdravstveno – ekonomskom stvarnošću. Možda upravo ovo vrijeme treba više pisaca bajki nego što ih je ijedno do sada trebalo. No, ne zaboravite, postoji polje stvarnosti u kojem postoje dvije kompletne osobe koje se ne trebaju popunjavati jer nisu prazne, već se mogu voljeti i nadopunjavati jer su kompletne. Tu nema mjesta za prazninu, jer praznina ne postoji.

Fotopexels
LifestyleKolumnePostoje li srodne duše?

Novo Wonderlux Swarovski prodajno mjesto u Arena centru zrači čarolijom

Obitelj Swarovski, još od pokretanja poslovanja, svojim kupcima nudi jedinstvene komade nakita koji pričaju posebnu priču. Kroz sve ove godine obitelj je nastavila njegovati...

Francuski brend Mixa predstavio novitete za njegu suhe i osjetljive kože

Jučer je u divnom ambijentu hotela Amadria u središtu Zagreba održan panel brenda Mixa - “Koža bira #LabProvenLifeProven”. Panel je moderirala glumica i voditeljica...

Opet moramo prekinuti dijetu, Bread Club je izbacio novu blagdansku slasticu

Bread Club, po našem mišljenju najbolja zanatska pekara, često nas oduševljava svojim kreacijama. Od savršenog sourdough kruha, kroasana od badema o kojem razmišljamo svakodnevno...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram