Uskrs – ultimativni reality check o prolaznosti vremena

Jolie

Kolumne

Uskrs – ultimativni reality check o prolaznosti vremena

Uskrs – ultimativni reality check o prolaznosti vremena

Čitajte kolumnu Tipkovnicom razlivene misli naše kolumnistice Andree Tintor koju pratite i na blogu Razlivena Tinta, kao i na Facebooku i Instagramu.

Prema reakcijama ljudi oko mene ispada da smo jučer kolutali očima oko Valentinova, a prekjučer slavili novu godinu. Ako se odmaknemo od blagdana kao religijskog slavlja onda nam ti dani postanu ultimativni reality check o prolaznosti vremena, točnije godine.

Sutra poslije ručka možemo se pripremiti za prvi maj.

Prolaznost vremena indirektno me natjerala da se zapitam koliko smo doista prisutni u vlastitom životu ako svakodnevno bezglavo jurimo kroz vrijeme!?

Danas je četvrti po redu blagdan koji provodim u Zagrebu jer sam u trčanju između obiteljskog ručka i posla shvatila da kad nešto predstavlja više stresa nego užitka nije vrijedno.

Jedna od vrućih tema biznisa i svakodnevnog života postala je filozofija – možemo li uopće imati sve!? Posebno žene. Možemo li imati uspješnu karijeru, kvalitetne odnose s ljudima u privatnom životu, odgajati djecu, imati dovoljno vremena za sebe…?

Vjerujem da možemo, ali ne baš sve u isto vrijeme. Zbog toga postoji postavljanje prioriteta i onog što nam je na kraju dana najbitnije – u jednom trenutku će to biti karijera, u drugom možda obitelj i djeca, u trećem ćemo same sebi biti na prvom mjestu…

Ova filozofija moderne svakodnevice se pogrešno tumači jer kolektiv pod definicijom sve uvrsti – sve i odmah, u istom trenutku, pa kad se sve u istom trenutku ne poklapa jurimo za tim nedostižnim fragmentima života da su nam blagdani podsjetnici da malo stanemo na loptu jer koliko god bio klišej – ono što nam je suđeno, dobro ili loše, neće nigdje pobjeći.

Pogledom u rokovnik za svibanj zaključila sam da je to idealan mjesec kada ću filozofiju možemo li imati sve aktivno testirati svih tridesetak dana u mjesecu jer je raspored već sad ozbiljno popunjen, a ono što visi u rubrici slobodnog vremena mogu preimenovati pod pripreme za naredne dane.

Kako mi svaki naredni blagdan ili državni praznik ne bio šamar realnosti o prolaznosti vremena odlučila sam se na radikalne mjere po mene, ovisnika o medijima i društvenim mrežama, a to je u istih ovih mjesec dana isključenje od istih.

Očekujem moguće ovisničke krize i konstruktivnu kolumnu u nastajanju.Pročitajte


<
Jolie preporuka