Advent na Europskom trgu počinje za dva dana i svašta će se događati ispod tisuću srca

Početak adventskog razdoblja u Zagrebu u subotu 30. studenog obilježit će se i na Europskom trgu gdje će nastupom elektro-akustičnog pop benda Detour službeno započeti popularni EU Advent.

Prepoznatljiv po kvalitetnom i urbanom programu, Advent na Europskom trgu i ove će godine svakodnevno od 28. studenog do 8. siječnja osvježavati adventsku ponudu u Zagrebu. Svi koji u božićno doba prošeću ulicama grada tako će ovdje moći pronaći drugačiji gastronomski, kulturni i zabavni sadržaj te u najzagrijanijem kutku u gradu uživati u zimskim okusima, nezaobilaznom kuhanom vinu i novom konceptu glazbenog druženja – Social Grilling.

Okosnicu programa čine subotnji live koncerti domaćih imena Detoura, LuceIlije Ludviga i Meritas te britanskog elektroničkog sastava Crazy P koji počinju u 21 sat,  a sve one koji dođu malo ranije zagrijavat će sjajni Valentino Božić i Sanjin Kaštelan. Petkom od 23 sata ne propustite Silent Disco, a nedjeljom od 17 sati Kontrapunkt & Imogen u sklopu kojeg će se za DJ pultom izmijenjivati DusIlija Rudman, Eddy Ramich, Alen S, Antonio Zuza i Zak. Uz najuzbudljiviju glazbu, Europski trg svaki dan od 17 sati bit će okupan dobrim vibracijama gradskih faca iz kulturnog i zabavnog života, kao što su Nik Oroši, Rujana Jeger, Davor Frajman, Marin Stiv Viduka, Alen Kosanović, Marijan Felver i njihovi gosti. Također, Yammat FM svoj će adventski studio imati upravo na Europskom trgu od kuda će ujedno i emitirati program u udarnim dnevnim terminima. Tu je i već tradicionalni doček Božića i Nove godine uz elektroničke glazbene poslastice.

Ako pak volite zanimljiva pitanja i dobre nagrade, srijedom od 19 sati moći ćete uključiti moždane vijuge u adventskom Kviznom režimu pod palicom Silvija Pleštine i njegove desne ruke, DJ-a i glazbenog urednika Davora Frajmana. Za sve one koji njeguju dobar stil, ponedjeljkom i subotom bit će otvoren pop up barber shop Salon, poznati zagrebački vintage kutak s vrhunskom uslugom pod vodstvom Marka Stanzla. Četvrtkom i petkom MAC Cosmetics pretvorit će EU Advent u najsjajniju točku u gradu – Glitter bar u kojem će vas sa šljokicama, zvjezdicama i glitterima uljepšavati profesionalni make-up artisti.

Dječji program uključuje eko radionicu Nije svaki otpad smeće, Brick by Brick radionicu izrade građevina s inovativnim hrvatskim brandom igračaka, zabavu i učenje engleskog uz Helen Doron engleski za djecu i burzu igračaka humanitarnog karaktera koju organizira Festival igračaka iz Ivanić-grada.

Ispod tisuću srca koja će krasiti Europski trg, 7. prosinca održat će se još jedno humanitarno događanje pod nazivom Upletimo se, u sklopu kojeg će se na Europskom trgu otkriti bor od vune nastao radom tisuća ljudi diljem Europe i simbolično podijeliti deke za zagrebačke beskućnike predstavniku udruge Fajter. Događanje je dio programa posvećenog europskim suradnjama, organiziranog pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Zagreba.

Detaljan program EU Adventa možete pronaći na FB stranici: http://www.facebook.com/europskitrg

FotoPR
LifestyleKulturaAdvent na Europskom trgu počinje za dva dana i svašta će se...

Facebook

99,687FanovaLajkaj