Advent u Zagrebu počinje 1. prosinca, dodane su i nove lokacije!

Advent na dobro poznatim lokacijama i nekim novima!

Zvuci božićnih zvončića, mirisi medenjaka, kuhanog vina i raznih oblizeka,… Ma dovoljno je samo da se prepustite uživanju! Zagreb u adventsko vrijeme nudi pregršt događaja i manifestacija koje će zadovoljiti ukus i najzahtjevnijih posjetitelja. Zabava, dobra klopa, jedinstveni događaji, umjetnost, ali i istinski blagdanski ugođaj čekaju vas na ulicama glavnoga grada.

Advent u Zagrebu koji je proglašen najboljim u Europi tri godine zaredom, počinje u subotu 1. prosinca i trajat će sve do 6. siječnja 2019. godine. Advent ove godine ima tri teme, kako kažu organizatori, jedna je inspirirana Ivanom Brlić Mažuranić i bajkama, druga tema je klasična glazba s brojnim festivalima dok je treća tema ekologija kojom žele apelirati na sudionike da izbjegavaju plastičnu ambalažu i što više koriste reciklirane materijale.

Osim dobro poznatih lokacija i programa kao što su Klovićevi dvori, Zrinjevac, tunel Grič, Fuliranje, Ledeni park na Tomislavcu, itd., ove godine čekaju nas tri nove lokacije!

 

Nove lokacije

Stara Tkalča, ilustracija

Od novih lokacija tu je Advent u Maksimiru koji nudi osmišljenu zabavu za cijelu obitelj, u suradnji sa ZOO vrtom Zagreb. Bogata ponuda kvalitetnih edukativnih i zabavnih programa za djecu, popraćena programom i ponudom i za odrasle, oduševit će sve posjetitelje koji žele uživati u čarima Adventa sa svojim najmlađima.

Advent Stara Tkalča dat će vam priliku da upoznate stari Zagreb i doživite duh najstarijih zagrebačkih naselja Gradeca i Kaptola i najstarije zagrebačke ulice! Uz radionice starih obrta i zvukove starih zagrebačkih šansona u trenutku ćete postati dio prošlosti starog Zagreba i svoju posebnu fotografiju poslati u svijet.

Novost je i Filmski Advent u sklopu kojeg će se u kinu Europa prikazivati božićni filmovi za sve uzraste, a posebnu pažnju zaslužuje i Prolaz sestara Baković koji će biti prigodno uređen kao set sa snimanja božićnog filma te Tunel Grič koji će postati muzej realnosti, odnosno prikazat će interaktivno putovanje kroz djetinjstvo.

Poseban naglasak stavljen je na festivale za vrijeme Adventa u Zagrebu  pa će se tako održati čak osam različitih festivala: Adventfest u Katedrali, Advent Classic Fest, Festival adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu, Koncerti u crkvi sv. Katarine, Koncertni program Zagrebačkih solista za Advent u Zagrebu, Advent u župi sv. Blaža, S božićnih balkona Zagrebu i Božić s klincima.

Sve detalje o programima saznajte na službenim stranicama Adventa.

 

LifestyleKulturaAdvent u Zagrebu počinje 1. prosinca, dodane su i nove lokacije!

Nova kolekcija donjeg rublja brenda SKINY donosi čarobnu igru boja i senzualnosti

Lijepo donje rublje ima moć. Pruža nam osjećaj posebnosti, zavodljivosti i privlačnosti. Ono nije samo komad tkanine, to je i osjećaj samopouzdanja i senzualnosti...

Donna Vekić u rodnom Osijeku nastavlja misiju izgradnje javnih teniskih terena

Nakon dva uspješno održana turnira, 2020. i 2022. godine, Premier Tennis Tournament i ove se godine održava u Osijeku. O uspješnosti prethodnih turnira govore i dva, već...

Nikolina i Sonja obožavaju odvažne okvire naočala

Naše oči su naš prozor u svijet. Omogućuju nam da istražujemo, čitamo, vozimo, obavljamo poslove i sudjelujemo u mnogim drugim svakodnevnim aktivnostima. No, često zaboravljamo...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram