Apsolutno predivno! Morate posjetiti novu umjetničku instalaciju u tunelu Grič

Nosi romantičan naziv 'Pupoljci'.

Rujan je u Zagrebu krcat zanimljivim događanjima. Od novih kazališnih premijera, otvorenja izložbi i festivala pa sve do umjetničkih instalacija koje kradu našu pažnju. Najljepša od svih nalazi se u tunelu Grič, a zove se ‘Pupoljci’ te odiše neodoljivom romantikom.

Naime, radi se o instalaciji postavljenoj u sklopu novog projekta UpArt, a radi se o prvoj u nizu sličnih instalacija koje će osvanuti po metropoli kao dio umjetničke platforme Artupunktura koju organizira Turistička zajednica grada Zagreba. Prekrasni ‘lusteri’ u obliku pupoljaka bijelih, krem i nježno rozih boja tako sada krase tunel Grič, a u samo nekoliko dana postali su totalan hit na društvenim mrežama.

Cilj samih ‘Pupoljaka’ je potaknuti ljude na promišljanje o ponovnoj kreativnoj upotrebi i reciklaži predmeta. Ova instalacija tako teži spojiti nježnu, romantičnu i bajkovitu estetiku s otpadnim materijalom od kojega su latice ovog umjetnog cvijeća napravljene. Na taj način spaja se nespojivo – priroda i njezini simboli s otpadom kojima tu istu prirodu neprestano zagađujemo. Iza cijele priče stoji autorski tim koji čine Ana Mikin i Jelena Petric, a za samo oblikovanje svjetla koje cijeloj priči daje završni pečat zadužena je bila Vesna Kolarec.

@Leonardo Kancir

Ana i Jelena, kao idejne začetnice projekta, željele su ‘Pupoljcima’ istražiti svestranost odbačenih uporabnih predmeta i pretvoriti ih u nešto novo, predivno i estetski jako dopadljivo. Na taj način su željele podići svijest o problemu prekomjernog otpada i njegovog utjecaja na okoliš te pozvati ljude da otpad gledaju na drugačiji način – kao potencijalni medij iz kojeg mogu stvoriti nešto dosad neviđeno.

@Leonardo Kancir

‘Pupoljci’ su tako nastali isključivo od odbačenih plastičnih vrećica i cerada te starih, strganih kišobrana. Jednostavno se te predmete preusmjerilo s puta za smetlište u atelje i nastalo je ovo malo remek-djelo koje je zapalilo Instagram profile stanovnika Zagreba. Instalacija će biti izložena sve do 25. rujna u sklopu UpArta koji djeluje kao projekt održive umjetnosti u javnom prostoru, a koji se predstavlja kroz različite umjetničke instalacije raznih autora.

@Leonardo Kancir
@Leonardo Kancir
@Leonardo Kancir
LifestyleKulturaApsolutno predivno! Morate posjetiti novu umjetničku instalaciju u tunelu Grič

Nova kolekcija donjeg rublja brenda SKINY donosi čarobnu igru boja i senzualnosti

Lijepo donje rublje ima moć. Pruža nam osjećaj posebnosti, zavodljivosti i privlačnosti. Ono nije samo komad tkanine, to je i osjećaj samopouzdanja i senzualnosti...

Donna Vekić u rodnom Osijeku nastavlja misiju izgradnje javnih teniskih terena

Nakon dva uspješno održana turnira, 2020. i 2022. godine, Premier Tennis Tournament i ove se godine održava u Osijeku. O uspješnosti prethodnih turnira govore i dva, već...

Nikolina i Sonja obožavaju odvažne okvire naočala

Naše oči su naš prozor u svijet. Omogućuju nam da istražujemo, čitamo, vozimo, obavljamo poslove i sudjelujemo u mnogim drugim svakodnevnim aktivnostima. No, često zaboravljamo...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram