today-is-a-good-day

Blitz grupa postala kino distributer Disneyjevih filmova

Blitz grupa s 1. siječnjem 2020. izvršila je akviziciju društva 2i film d.o.o., dosadašnjeg distributera The Walt Disney Company.  Međusobna odluka o transakciji uslijedila je kao nastavak konsolidacije na svjetskom tržištu filmske distribucije tijekom 2019. godine, kad je The Walt Disney Company preuzeo medijsku korporaciju 21st Century Fox, u sklopu koje je jedan od najstarijih filmskih studija, 20th Century Fox, čiji filmovi se nalaze u distribuciji Blitz grupe dugi niz godina.

Blitz grupa time je postala kino distributer Disneyjevih filmova za područje Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Albanije, uključujući Disneyjeve brendove: Pixar Animation Studios, Marvel Studios, Lucasfilm Ltd, Touchstone Pictures, Walt Disney Pictures, Walt Disney Animation Studios i nekadašnji 20th Century Fox i Fox Searchlight Pictures pod rebrendiranim nazivom 20th Century Studios i Searchlight Pictures te Blue Sky Studios.

Pored navedenog, Blitz grupa je ovom transakcijom preuzela i cjelokupan katalog filmova 2i filma koji uključuje i brojne premijerne filmove, za potrebe vlastitih CineStar TV kanala kao i ostalih načina distribucije.

Blitz grupa s veseljem i velikim očekivanjima ulazi u 2020. godinu te će publici predstaviti najnovija filmska ostvarenja autora koji stoje iza poznatih filmskih hitova i franšiza poput Star Wars, Frozen, Lion King i Avengers, kao i brojne nove filmove koji će tek osvojiti naklonost publike.

2i film jedan je od najinovativnijih filmskih distributera u Hrvatskoj i regiji, poznat po dugogodišnjoj uspješnoj suradnji s Disneyjem te uspješnoj distribuciji brojnih neovisnih i filmova domaće produkcije poput franšize ”Koko i duhovi”, te ”Zvizdan” i ”ZG80”.

Blitz grupa najveći je distributer filmskog i audiovizualnog sadržaja u regiji te distribuira filmove neovisnih studija poput LionsGate Films, Amblin Partners, Miramax, Filmnation Entertainment, STX Entertainment, Endeavor, kao i poznate europske studije poput StudioCanal, Pathe, Gaumont, SND i brojne druge, a ništa manje nije važna niti suradnja s pedesetak producenata iz Hrvatske i regije.

Pored toga, Blitz grupa ponosi se i ekskluzivnim ugovorima za kino distribuciju filmova majorskih studija Warner Bros. Pictures International i Paramount Pictures International.

Od svojih početaka 1992. godine, Blitz grupa postupno razvija i širi aktivnost te danas uspješno distribuira raznovrstan filmski sadržaj u regiji putem kinematografa, digitalnih medija i ključnih digitalnih platformi te javnim i komercijalnim TV postajama, uključujući CineStar TV kanale. Blitz grupa je suosnivač Blitz-CineStara, kinematografske mreže koju je Međunarodna kinematografska udruga (UNIC) proglasila najboljim prikazivačem u Europi 2019. godine.

FotoPR
LifestyleKulturaBlitz grupa postala kino distributer Disneyjevih filmova

Iz Pan-peka stiže recept za slasnu deliciju poznatiju kao pinca

Blagdanski stol u društvu obitelji nezamisliv je bez tradicionalnog uskrsnog kolača – pince ili sirnice. Iako izgleda kao jednostavan kolač za pripremu, zahtijeva dosta...

Proljeće u boji ružičaste: Ovih 15 high street pink komada želimo u ormaru

Ružičasta je definitivno jedna od najpozitivnijih i najvedrijih boja, a mnoge žene ju obožavaju. Ta nijansa koja simbolizira djevojaštvo, mladenačku energiju, nježnost i senzualnost...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram