Cijeli mjesec u Zagrebu možete filmove u kinima gledati besplatno!

Znamo gdje ćemo provoditi ljetne večeri.

Obožavamo ljetne gradske večeri, kada vrućine padnu, a grad počne vrvjeti životom. Zagreb je već niz godina tijekom ljeta prava košnica zanimljivih događanja, a ovog srpnja nas je posebno razveselilo održavanje Festivala europskog filma! Naime, zahvaljujući Festivalu, moći ćemo u nekoliko kina tijekom cijelog mjeseca uživati u besplatnim projekcijama hvaljenih europskih redatelja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kino Metropolis MSU (@kinometropolis)

Ovo je prava poslastica za sve ljubitelje filmske umjetnosti, a Festival europskog filma ove će se godine održati na 4 lokacije: Ljetnoj pozornici Tuškanac, Kinu Metropolis MSU te KC Dubrava i NS Sesvete. Na festivalu se održati zagrebačke premijere 14 europskih filmova, te će biti revijalno prikazani i najbolji hrvatski filmovi protekle filmske sezone u novom programu Panorama hrvatskog filma pa je ovo sjajan način da u kratkom roku upotpunite svoje znanje i o domaćoj i o europskoj aktualnoj kinematografiji.

Program je već počeo sa svojim održavanjem 1. srpnja u Kinu Metropolis, KC Dubrava i NS Sesvete, a od 12. do 18. srpnja 2023. održava se tjedan svakodnevnih projekcija na Ljetnoj pozornici Tuškanac s početkom u 21 i 30 sati, gdje će biti prikazano 7 premijernih europskih filmova. Od 19. do 22. te od 25. do 29. srpnja u Kinu Metropolis prikazat će se 7 zagrebačkih kino-premijera europskih filmova, te reprize 7 filmova s Ljetne pozornice Tuškanac.

Dobro je znati d je ulaz na sve projekcije besplatan, no morat ćete biti brzi – jer se karte znaju razgrabiti. Za projekcije na Ljetnoj pozornici Tuškanac besplatne karte preuzimaju se na dan projekcije na blagajni od 20 sati. Ulaz na sve projekcije u Kinu Metropolis te KC Dubrava i NS Sesvete je slobodan, no broj sjedala je ograničen. U slučaju kiše projekcije na Ljetnoj pozornici Tuškanac neće se održati, o čemu će obavijesti biti objavljene na Facebook-stranici festivala, no Kino Metropolis reprizirat će sav program od 19. do 29. srpnja.

Raspored Festivala europskog filma moguće je pratiti na web-stranicama festivaleuropskogfilma.eu, reuf.eu te na Facebook stranici. Svakako rezervirajte barem jednu ljetnu večer za posjet besplatnoj projekciji i dobro se zabavite.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Kino Metropolis MSU (@kinometropolis)

LifestyleKulturaCijeli mjesec u Zagrebu možete filmove u kinima gledati besplatno!

Zelene slavonska oaza: Park šuma Jankovac zove vas u posjet

Hrvatska se zazelenila, a prolistala drveće, svježa trava i visoke proljetne temperature zovu nas da svaki slobodan trenutak provodimo u prirodi. Osim očitih opcija,...

Čista i njegovana kosa nikad ne izlazi iz mode

Osim što proljeće donosi laganije i vedrije outfite, cvjetne parfeme i općenito vedrije raspoloženje, proljeće nas tjera i na promjenu frizura. Frizura s kojom (oduvijek)...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram