Elizabeta II. i David Attenborough u glavnim ulogama: Kroz ovaj dokumentarac upoznajte tajne kraljičinih vrtova

Ako ste se ikada pitali kako izgledaju privatni vrtovi Buckinghamske palače, sada možete doznati.

Kraljica Elizabeta II. preminula je prije već više od godinu dana, ali fascinacija njezinim životom i privatnim tajnama ne jenjava. Zbog toga ne čudi da ljude zanima svaki aspekt njezine privatnosti, pa i to kako izgledaju njezini kraljevski vrtovi u sklopu Buckinghamske palače. Srećom, ako ste se tako ikada zapitali kako je izgledala njezina privatna vrtna rezidencija, sada zahvaljujući Siru Davidu Attenborough možete to i saznati.

Naime, Sir David i Kraljica su bili veliki prijatelji, a prije no što je ona umrla su snimili i dokumentarac u kojem je Elizabeta II. provela slavnog zoologa i biologa kroz svoju biljnu oazu.

Film naziva ‘The Queen’s Green Planet’ tako prati Sir Davida i Elizabetu II. kako šeću vrtovima Buckinghamske palače te mu ona objašnjava koje su joj biljke najdraže, kada su zasađene te što za nju osobno predstavljaju. Time ovaj film ne nudi samo uvid u privatnost vrtova najdugovječnije vladarice Ujedinjenog Kraljevstva već i u njezin odnos sa slavnim prirodoslovcem – koji je zaista bio poseban. Naime, osim što su bili prijatelji, Sir David dobio je titulu viteza upravo od Kraljice.

Inače je ovaj dokumentarac objavljen 2018. godine, a David je proveo neko vrijeme družeći se s Njezinim Veličanstvom kako bi javnosti predočio njezino zeleno naslijeđe,  projekt ‘Queen’s Commonwealth Canopyja’, a čiji je cilj stvoriti globalnu mrežu zaštićenih šuma u svakoj od 53 zemlje Commonwealtha.

Ako ste dakle ljubitelj britanske kraljevske obitelji te tražite idealno, umirujuće filmsko štivo za gledanje nakon napornog radnog dana, svakako razmislite o ovom naslovu. Njime ćete odati počast Kraljici koja je preminula 8. rujna 2022., a uz to ćete naučiti i nešto novo ne samo o njoj već i o vrtlarstvu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @buckingham.palace.pictures

LifestyleKulturaElizabeta II. i David Attenborough u glavnim ulogama: Kroz ovaj dokumentarac upoznajte...

Sasvim je normalno da kosa opada u proljeće, ali taj proces možete usporiti

Proljetno, odnosno sezonsko ispadanje kose zapravo je prirodan biološki fenomen. Ta fiziološka promjena naziva se “sezonski efluvij” i rezultira većim gubitkom kose kada je,...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram