Festival plesa i izvedbenih umjetnosti Platforma HR u petak otvara vrata

Dva tjedna plesnog slavlja, premijernih predstava, radionica i plesnog wellnessa

Plesni centar Tala predstavio je program Festivala plesa i izvedbenih umjetnosti Platforma HR koji obilježava dvadesetu godinu postojanja. Zagreb će od 17.05 do 02.06 postati velika plesna pozornica. Mladi i afirmirani koreografi, plesači, pedagozi, umjetnici i plesni virtuozi, kroz vrlo zanimljiv i raznovrstan program, predstavit će svoje nove projekte. Na čak šest gradskih lokacija, u Frankopanskoj 22, Hali V Tehničkog muzeja, Vinylu, Plesnom centru Tala, Muzeju suvremene umjetnosti i Teatru &TD održavat će se slavlje plesa u poslijepodnevnim i večernjim satima. Posjetitelji će imati priliku vidjeti različite izvedbene formate i najnovije radove hrvatskih plesnih umjetnika. U sklopu ovog događanja održat će se i Streetforma: Experimental Battle – uz live act DJ Cura i Dečko & MC Rade Ulica – natjecanje urbanih i suvremenih plesača, koji će urbani plesni stil integrirati unutar kazališnog konteksta. Bit će prilikae i za druženje s plesnim entuzijastima te otkrivanje novih plesnih iskoraka, poput doublebill večeri i premijerne predstave ARTissue: Kronografija Dualizma, Larise Lipovac Navojec i Vesne Grandeš. Larisa  ove godine ima dvostruki razlog za slavlje, naime obilježava i 25 godina svog umjetničkog rada kao koreograf, plesač i plesni pedagog.

Jubilarna 20. Platforma HR, kroz niz festivalskih aktivnosti u izvedbi hrvatskih umjetnika, predstavlja raznovrsnost naše plesne scene. U okviru Festivala održat će se više premijernih predstava, izložbeno-instalacijski postav, radionice u sklopu Plesnog Wellnessa, druženja i razgovori s koreografima, DJ večeri te veliki, jubilarni party. Platforma HR je namijenjena promociji, afirmaciji i profesionalnom razvoju koreografa i plesača.

Larisa Lipovac Navojec, direktorica Festivala i Tamara Curić, umjetnička direktorica, ponosne su što su u proteklih 20 godina putem Platforme HR pružile priliku mnogim mladim umjetnicima za afirmaciju, no isto tako uspjele povezati domaću i međunarodnu plesu scenu što je omogućilo razmjenu iskustava te predstavljanje naših plesnih umjetnika u inozemstvu.

Iz iznimno zanimljivog programa izdvajamo predstavu Matije Ferlina: Sad Sam (Revisited), BADco.: performance Nemogući plesovi te interaktivnu predstavu s publikom Larise Lipovac Navojec: A Solo Together. Po prvi put se u Plesnom centru Tala organizira 25. i 26.5 i Plesni Wellness – subotnja plesna špica – okupljanje i druženje plesne scene kroz intenziv plesnih radionica. Posjetitelji mogu isprobati ples na svili, popping, partnering, zaplesati uz koreografa Igora Barberića, okušati se u hip-hopu ili se opustiti u plesnom loungeu uz ugodnu glazbu DJ-a hrwoE-a.

Festival završava 02. lipnja poslijepodnevnim događanjima u Hali V Tehničkog muzeja, a kompletan program pogledajte ovdje.

LifestyleKulturaFestival plesa i izvedbenih umjetnosti Platforma HR u petak otvara vrata

Keramičarska radionica kojom pomažemo napuštenim psima? Odmah se prijavljujemo!

Poznati zagrebački keramičarski studio Morra ovog mjeseca organizira jako poseban događaj, odnosno kreativnu radionicu keramike u suradnji s Udrugom Dog&Go, s ciljem skupljanja novca...

Domenica otkrila svoju Prvu ljubav!

Domenica, mlada glazbenica s otoka Korčule, izazvala je veliko zanimanje svojom novom pjesmom ”Prva ljubav, prva bol”. Ovaj ljetni hit predstavlja Domenicu u potpuno...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram