Film koji se gleda samo na velikom platnu: „Avatar“ od 22. rujna prvi put u IMAX3D i 4DX formatu

Uz prvi nastavak, pripremite se za drugi nastavak epske priče Jamesa Camerona Avatar: Put vode koja u kina dolazi u prosincu.

Trinaest je godina prošlo otkad nas je redatelj James Cameron uveo u mističan svijet Pandore i predstavio nam narod Na’vi, domoroce čije se poimanje svijeta temelji na suživotu s prirodom.  Film je svojevrsna vizija budućnosti, a 2009. kad je objavljen unio je revoluciju u kinematografiji koristeći dotad neviđenu razinu 3D tehnologije i stereoskopski način snimanja. Zbog milijuna gledatelja koje su privukli čudesni efekti i višeslojna vizionarska priča, nalazi se na tronu jednog od najgledanijih filmova svih vremena.

Mnogi se sjećaju osjećaja kad su baš ovaj film vidjeli prvi put i to u kinu! Na veselje mnogih, od 22. rujna imat ćemo priliku ponovno otputovati do dalekog planeta Pandore u CineStar kinima, uz intenzivniji doživljaj zbog remasterirane 4K rezolucije te premium formata IMAX3D, 4DX, REALD 3D, Gold Class, a film će svakako biti dostupan i u 2D verziji. Razlog više za pogledati u kinu prvi nastavak je činjenica da je Cameron je potpisao ugovore o snimaju još četiri filma Avatar franšize.

CineStar je kino vrhunske tehnologije u kojem film doživljavaš drugačije nego na malom ekranu, tako da ovakav filmski spektakl treba pogledati i zbog najnovijih Barco 4K RGB laserskih projektora, srebrnih Clarus XC platna i najjačih Ultimate 3D uređaji.

Iako je svjetlo dana ugledao 2009., sama ideja o Avataru stvorila se još devedesetih. James Cameron, nakon enormnog uspjeha s Titanicom, već je krenuo s osmišljavanjem priče o Avataru, a po prvotnom planu film bi bio prikazan 1999. Međutim, Cameron, svjestan činjenice da tada dostupnom tehnologijom ne može ostvariti svoju zamisao, odlučuje strpljivo čekati pravi trenutak. 2006. završava scenarij te je zajedno s Paulom Frommerom, profesorom na University of Southern California s doktoratom u lingvističkim znanostima, stvorio jezik Na’vija.

Vizualni efekti i savršeno implementirana tehnologija samo su jedan od razloga uspjeha Avatara. Njegova važnost očituje su i višeslojnim porukama koje šalje. Film je poziv na buđenje – podsjeća nas na opasnosti pohlepe, nesvjesnosti, nepovezanosti, bezosjećajnosti, nasilja i arogancije, kako globalno tako i osobno. To je također hrabar poziv za svakoga od nas da se ponovno povežemo s onim što nam je najsvetije, da se usredotočimo na ono što je uistinu važno i da se prisjetimo koliko smo povezani jedni s drugima, svim živim bićima i okolinom u kojoj živimo. Avatar je upravo taj film kojem je potreban svatko, kako bi utjecali na kolektivnu svjiest potrebe zajedničkog suživota, brige jednih o drugima i ponajviše o prirodi koja nas treba jer i mi trebamo nju.

Osim rekordne zarade, ova filmska upješnica polučila je i mnogobrojne nagrade struke: osvojio je devet nominacija za nagradu Oscar® uključujući one za najbolji film, najbolju režiju, dostignuća u kinematografiji i najboljoj montaži, od čeka je osvojio tri nagrade Oscar, za najbolju fotografiju, produkcijski dizajn i vizualne efekte. Još je osvojio dva Zlatna Globusa te dvije BAFTA nagrade.

Pripremite se za dugoočekivani razvoj ove epske priče u kinima, a ulaznice potražite na www.cinestarcinemas.hr.

FotoPromo
LifestyleKulturaFilm koji se gleda samo na velikom platnu: „Avatar“ od 22. rujna...

Facebook

99,687FanovaLajkaj