Filmski naslovi na koje trebate obratiti pozornost sljedećih nekoliko mjeseci

Noviteti uz koje ćemo provesti jesen i zimu.

S obzirom da se vrijeme najiščekivanijih premijera filmova bliži, odlučili smo za vas sastaviti listu deset naslova koji će privući najviše pozornosti fanova i struke. Stoga, u sljedećih nekoliko mjeseci svakako obratite pozornost na ovih deset filmova – vrlo vjerojatno će se u velikoj mjeri raditi o oskarovskim kandidatima za sljedeću godinu.

„The French Dispatch“

Novi uradak genijalnog Wesa Andersona već je trebao biti premijerno prikazan prošle godine, no na kraju je zbog korone premijera bila odgođena do festivala u Cannesu ove godine. Sada jedva čekamo da film dođe i u široku distribuciju. Ova komična drama koja prati grupu novinara u američkom uredu časopisa smještenom u izmišljenom francuskom gradu u 20. stoljeću opisana je kao „ljubavno pismo novinarima“. Film prati tri odvojene priče i vrvi poznatim imenima kad je glumačka postava u pitanju. Bill Murray, Timothee Chalamet, Frances McDormand, Elisabeth Moss, Jeff Goldblum, Tilda Swinton, Lea Seydoux, Owen Wilson, Benicio del Toro, Adrien Brody i Saoirse Ronan samo su neki od glumaca koji se pojavljuju u filmu.

“Matrix 4”

Keanu Reeves se vraća na filmska platna kao Neo i Carrie-Anne Moss kao Trinity, dok će Lana Wachowski režirati film. U nastavak klasika pristižu i druga glumačka imena. Primjerice, Neil Patrick Harris i Jessica Henwick, no o radnji i detaljima o filmu se još uvijek jako malo zna. Ono što je sigurno s druge strane je to da će novi nastavak kultnog Matrixa definitivno zaintrigirati javnost te postati kino hit.

“Dune”

Jedan od najiščekivanijih filmova je „Dune“ u kojem glavnu ulogu igra Timothee Chalamet. Film režira Denis Villeneuve po istoimenom romanu Franka Herberta, jednom od najvažnijih sci-fi klasika uopće. Chalametu se pridružuju Zendaya, Jason Momoa, Stellan Skarsgard, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Broling, Dave Bautista i Javier Bardem. Očekivana premijera je zakazana u listopadu.

„Last Night in Soho“

Redatelj Edgar White režira novi film u kojem će protagonisticu glumiti Anya Taylor-Joy, mnogima omiljeno mlado glumačko ime. Ovaj triler s elementima horora pratit će modnu dizajnericu koja se tajanstveno nađe u 60-im godinama prošlog stoljeća. U filmu glume i Diana Rigg te Margaret Nolan kojima je ovo bio posljednji film prije no što su preminule u 2020. Film bi u kina trebao stići u listopadu.

„West Side Story“

Jedan od najvećih suvremenih redatelja, Steven Spielberg, postavio si je novi izazov – režirati mjuzikl i to remake velikog klasika. Stiže nam zato „West Side Story“ u Spielbergovoj interpretaciji, nova verzija kultnog mjuzikla iz 60-ih godina. Film, slično kao original, prati nesretnu ljubav koja se razvija paralelno sa sukobima bandi u New Yorku 50-godina. U filmu glumi Ansel Elgort, Rachel Zegler, Rita Moreno, koja je glumila i u originalu.

“Sing 2”

Ovaj je animirani film već dva puta doživio odgađanje premijere, a trenutno ga se očekuje u kinima oko 21. prosinca. Baš kao i u prvom nastavku ove animirane sage, pratit ćemo životinjske junake u borbi za stjecanje slave putem pjevanja, a očekuje se da će ovo biti dječji feel-good film godine.

„The King’s Man“

„Kingsman“ franšiza predstavila je nevjerojatno zabavnu špijunsku sagu čiji su nam se likovi brzo urezali u pamćenje. Nakon „The Secret Service“ i „The Golden Circle“, snima se treći nastavak pod režiserskom palicom Matthewa Vaughna. Radnja se ponovno vraća u 20. stoljeće u kojem upoznajemo undercover organizaciju i njezine glavne vođe na samom početku. Premijera bi se trebala održati u prosincu 2021. godine.

„Ghostbusters: Afterlife“

Kultni hit „Ghostbusters“ dobiva još jedan svoj nastavak, odnosno spin-off. Jason Reitman će režirati ovu SF komediju o lovcima na duhove, a ono što za sada znamo je to da će radnja pratiti brata i sestru koji se nađu uvučeni u svijet lovaca na duhove i utvare. U filmu ćemo gledati Finna Wolfharda i Mckennu Grace, ali i Carrie Coon te Paula Rudda.

„Eternals“

„Eternals“ je prvi film Marvelove franšize od superjunacima u kojima će se pojaviti i legendarna Angelina Jolie. Vjerujemo kako je već samo to dovoljno da se publika okupi u kinima te da ovaj film bude veliki kino hit 2021. Radnja će pratiti moćna besmrtna bića koja su pomogla stvoriti svijet i čovječanstvo, a režiju ovog puta potpisuje oskarovka Chloé Zhao. Osim Jolie, u filmu se pojavljuju i Kit Harrington i Salma Hayek.

„The Last Duel“

Veliki holivudski redatelj Ridley Scott vraća se u kino dvorane u velikom stilu. Snimio je još jedan povijesni spektakl o vitezima i djevama, a u kojem će ovog puta glavne uloge igradi Ben Affleck i Matt Damon, dok će Jodie Corner uzeti glavnu žensku ulogu. Ono što znamo je da je radnja smještena u Englesku te da će se vrtiti oko izdaje, osvete i jednog jako napetog dvoboja.

LifestyleKulturaFilmski naslovi na koje trebate obratiti pozornost sljedećih nekoliko mjeseci

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram