Hrvatska kao art metropola ova jeseni: Evo gdje možete pogledati izložbu velikog Andyja Warhola

Ne propustite ovu umjetničku poslasticu koja slavi lik i djelo oca pop-arta.

Zagrebačka muzejska scena posljednjih godina, odnosno od jakog potresa 2020. pomalo je izgubila na važnosti, a već dugo u metropoli nismo mogli pogledati veliku izložbu nekog proslavljenog stranog umjetnika. No, dok se muzejski prostori glavnog grada renoviraju, drugi gradovi Hrvatske ulovili su svoju priliku te trenutno u njima možete uživati u pravim art poslasticama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Andy Warhol Archive 👓 (@andywarhol_archive)

Jedna od njih do kraja listopada nalazi se u Dubrovniku, a riječ je o gostujućoj izložbi koja će publici približiti legendarni opus oca pop-arta, Andyja Warhola. Od 21. rujna će tako posjetitelji u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik moći pogledati izložbu nastalu u suradnji s Muzejom moderne umjetnosti Andyja Warhola iz Slovačke, a bit će izložena platna te fotografije ovog umjetnika koji je obilježio 20. stoljeće.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Andy Warhol Archive 👓 (@andywarhol_archive)

Podsjetimo se, Andy Warhol je jedna od najuspješnijih američkih umjetnika, a njegovi šareni prikazi ikona Hollywooda, poput Marilyn Monroe, ostali su vječno upisani u pop kulturu, ali i u povijest umjetnosti.

Ova izložba u Dubrovniku bit će otvorena do 29. listopada, a navodno će se posebno pozabaviti i naslijeđem Warhola te njegovim utjecajem na umjetnost današnjice. Vjerujemo kako će ljubitelji dobrih izložbi zgrabiti ovu priliku da uživo razgledaju neka od kultnih djela ovog ekscentričnog autora.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Andy Warhol Archive 👓 (@andywarhol_archive)

LifestyleKulturaHrvatska kao art metropola ova jeseni: Evo gdje možete pogledati izložbu velikog...

Sasvim je normalno da kosa opada u proljeće, ali taj proces možete usporiti

Proljetno, odnosno sezonsko ispadanje kose zapravo je prirodan biološki fenomen. Ta fiziološka promjena naziva se “sezonski efluvij” i rezultira većim gubitkom kose kada je,...

YSL beauty predstavlja novu LOVESHINE liniju proizvoda

Od 2019. Dua Lipa globalna je brend ambasadorica za YSL beauty Libre liniju mirisa; a danas nastavlja utjelovljavati modernu ženstvenost kao novoimenovana globalna ambasadorica...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram