Hrvatska kazališna scena ponovno dolazi na Goodfest u Drniš

Neizostavna stanica ovog ljeta bit će Grad Drniš u kojemu se ponovno okupljaju poznata imena hrvatskog kazališta.

Uzbudljivo putovanje kroz umjetnost i glazbu očekuje sve posjetitelje na nadolazećem festivalu u slikovitom gradiću Drnišu. Sprema se nezaboravnih pet dana ispunjenih kreativnošću i energijom na festivalu koji će oduševiti ljubitelje kazališne umjetnosti. GOODfest u Drnišu, sada već tradicionalno, okuplja zaljubljenike u umjetnost, glazbu, kazalište i hranu te donosi kulturnu scenu Hrvatske svim posjetiteljima na jednom mjestu. Ove godine GOODfest održat će se od 21. do 25. srpnja.

Ecija Ojdanić

Ovaj festival, u organizaciji Kazališta Moruzgva i Turističke zajednice Grada Drniša, već dvije godine za redom privlači pažnju posjetitelja Drniša, ali i okolice. Na prošlogodišnjem GOODfestu središte Drniša pretvorilo se u epicentar umjetnosti. Cjelokupno mjesto bilo je obojeno bojama kreativnosti, dok su se zvukovi glazbe i smijeha širili gradom. Impresivne izložbe, živahni performansi, fantastični kazališni komadi i koncerti na nekoliko dana zavladali su Drnišem, a ove godine organizatori jamče još veći spektakl.

Ecija Ojdanić i direktorica TZ grada Drniša Ivana Menđušić

Prošlogodišnje izdanje GOODfesta osvojilo je nagradu Simply the Best u kategoriji manifestacije, a koju dodjeljuju UHPA – krovna udruga hrvatskih putničkih agencija i specijalizirani turistički magazin Way to Croatia. Ovogodišnji program sastojat će se od pet kazališnih predstava, glazbenog programa i umjetničko-edukativnih radionica za djecu, pa će se pronaći ponešto za svakoga. Također, ove godine dodane su nova bina i tribina što znači da će festival ove godine moći primiti još više posjetitelja. U program je uvršten još jedan novitet, GOODfest FUN RUN, utrka na 5,4 km, a cilj je okupiti sve uzraste, žitelje Drniša i zaljubljenike u trail trčanje. Festival je otvorenog karaktera, odnosno ulaz je besplatan za sve.

Otvorenje festivala pripalo je Kazalištu Moruzgva s njihovom predstavom „Tvorničke postavke“, a u kojoj vodeće uloge imaju Ana Begić Tahiri i Iva Jerković. 22. srpnja pozornicu preuzima B GLAD produkcija s predstavom „4 poze, sretan svršetak“, redatelja Igora Barberića. Treći dan na scenu stupa Mala scena, odnosno „Huligan“ redatelja Paška Vukasovića, u izvedbi Matije Šakoronje. Također će biti prikazana i komedija Teatra EXIT – „Fešta“, autorski projekt Josipe Anković i Josipa Ledine. Festival će zatvoriti Teatrin Grdelin s monodramom „Moj slučaj“, koju je na tekst Vlade Gotovca dramatizirao i režirao, a ujedno će ju i izvesti Boris Svrtan.

Za glazbeni program GOODfesta zaduženi su drniški rock bendovi, pa tako na dan otvorenja nastupaju Travelin’, 22. i 23. srpnja na pozornicu dolaze Morlaq i Moonlight koji su nastupali i prošle godine. Četvrti dan sve posjetitelje zabavljat će Lazy Tones, a festival će svojim nastupom zatvoriti bend Vinyl.

GOODfest u Drnišu je događaj koji se jednostavno ne smije propustiti. Posjetite festival koji će vam otvoriti vrata prema novim horizontima umjetnosti, glazbe i kulture. Zabilježite datume i pripremite se za nevjerojatno iskustvo koje će probuditi vašu maštu.

Ana Begić Tahiri, Jan Kerekeš, Ecija Ojdanić

Dobrodošli na GOODFest – mjesto gdje umjetnost postaje beskonačna.

LifestyleKulturaHrvatska kazališna scena ponovno dolazi na Goodfest u Drniš

Preslatki kratkonogi psići korgiji dobili su svoj kafić u Barceloni!

Barcelona je mnogima najdraži španjolski grad – odiše mediteranskom chill vibrom, ima kilometarske plaže, jednu od najzanimljivijih arhitektura svijeta te zaista sjajnu gastronomsku ponudu....

Raskošna hortenzija od sada i na vašem balkonu: Evo kako je uzgojiti u tegli

Hortenzije, bilo da su ljubičaste, plave ili ružičaste, zadivljujuće su. Ova raskošna biljka bujnih grmova inače je tradicionalni stanovnik mnogih vrtova, no tko kaže...

HELLO! Hrvatska obilježio prvi rođendan elegantnom proslavom u Laubi

Nakon prošlogodišnjeg tuluma, o čijoj izvedbi, atmosferi i dojmovima se pričalo još danima, HELLO! Magazin ponovno je održao proslavu za pamćenje i to povodom svog prvog...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram