today-is-a-good-day

Hrvatska umjetnica Nera Stipičević prekinula sedmogodišnju medijsku šutnju

Pod umjetničkim imenom FreeDA Nera Immortelle predstavlja inovativni artistički intervju u formi storytellinga.

Od 21. siječnja 2022. na svim svjetskim online podcast platformama poput Spotifyja, Amazona, Buzzsprouta, Applea, Googlea i drugih počinje se emitirati podcast “La Fleur de la Solitude” umjetnice FreeDA Nere Immortelle u koprodukciji umjetničkih organizacija SOBA2 i Teatrum. Ono što je danas Netflix za televiziju, od 2004. podcast je za radio.

FreeDA Nera Immortelle novo je umjetničko ime koje označava prekretnicu u karijeri hrvatske umjetnice Nere Stipičević. Nedavnim premijernim ovacijama publike na koncertnoj predstavi “Cvit samoće” u Klubu kazališta Komedija, FreeDA Nera Immortelle prekinula je sedmogodišnju autorsku, a podcastom “La fleur de la Solitude” ili “Cvit samoće” na engleskom jeziku prekida i sedmogodišnju medijsku šutnju te se predstavlja svjetskoj sceni svojim prvim artističkim intervjuom u formi storytellinga.

Potaknuta osobnom, kao i kolektivnom tjeskobom, Nera je svoj talent usmjerila i u kazališne projekte “FreeDA” iz 2015. i “Cvit samoće”, gdje je kroz ko-autorsku, producentsku i režijsku podršku umjetnice Mije Melcher, pokazala kako vješto balansira svojim talentima i kreira autentične hibridne forme.  U svom trećem projektu “La Fleur de la Solitude”autorica bira audiodigitalnu komunikaciju te integrira podcast, dramu i glazbu u formu inovativnog intervjua sa samom sobom, propitujući utjecaj zvuka na pojedinca u odsutnosti vizualnih distrakcija u današnje vrijeme.

Cilj joj je ohrabriti publiku, prvenstveno mlade djevojke i žene na životnim prekretnicama, na barem jedno putovanje stazom samoće kako bi spoznale svoju autentičnost koja je autorici donijela brojne plodove i njezin unutarnji svijet učinila obojenijim. Zagovarajući brigu o mentalnom zdravlju putem kreativnog izričaja, FreeDA Nera Immortelle rezultat i proces osobne art terapije donosi u formi fiktivne priče s autobiografskim elementima koja nas kroz 12 epizoda vodi u Pariz. U 2022. godini, kada je usamljenost ozbiljna prijetnja čovječanstvu, i pratimo proces duhovnog sazrijevanja hrvatske umjetnice, kroz njezin odnos s atipičnom francuskom psihoterapeutkinjom kojoj su najbolji prijatelji biljke.

Materijal nastaje međunarodnom suradnjom FreeDA Nere Immortelle i francuskog glazbenika i producenta Vadima Erudacija. Hrvatska multidisciplinarna umjetnica na području glazbe i filma s adresom na Malti Andrea Giordani doprinijela je zvučnom identitetu projekta, a svjetski renomirana umjetnica Marina Mesar OKO i dugogodišnji suradnik grafički dizajner Vanja Cuculić obogatili su vizualni dio priče. Neizostavno je spomenuti dugogodišnjeg produkcijskog suradnika Petra Cvirna, dramaturginju Dinu Vukelić i web dizajnericu i koordinatoricu Ivanu Radovniković Marković koji su s velikom vjerom i angažmanom podržali ovu inovativnu priču.

U vjeri da ćemo iskustvom i talentima omogućiti napredak društvu podcast “La fleur de la Solitude” globalno je i besplatno dostupan na svim podcast platformama, ali samo pretplatom na službenu stranicu projekta www.freedaneraimmortelle.com slušatelji će biti obaviješteni o vremenu emitiranja nove epizode. Istovremeno s premijernim emitiranjem nove epizode podcasta, na službenoj stranici će se otkrivati po jedan od 12 segmenata ilustracije “Not For Sale” autorice Marine Mesar OKO koje zajedno čine  sveukupni vizualni identitet podcasta, a kako bi se dobio bolji dojam o onome što nas očekuje od 21. siječnja, na linku se može poslušati trailer: http://www.freedaneraimmortelle.com/podcast-story/

Razvoj projekta podržali su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Ured za kulturu Grada Pariza, Centre Recollets International, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, Veleposlanstvo Republike Francuske u RH  i Ured za kulturu Grada Makarska.

LifestyleKulturaHrvatska umjetnica Nera Stipičević prekinula sedmogodišnju medijsku šutnju

Proljeće u boji ružičaste: Ovih 15 high street pink komada želimo u ormaru

Ružičasta je definitivno jedna od najpozitivnijih i najvedrijih boja, a mnoge žene ju obožavaju. Ta nijansa koja simbolizira djevojaštvo, mladenačku energiju, nježnost i senzualnost...

Ovog proljeća šišamo kosu: I to zbog voluminoznih Bardot šiški!

Brigitte Bardot bila je neosporna vladarica filmova 1960-ih, a njezina senzualnost učinila ju je najvećom glumačkom divom svijeta. Prepoznatljiva bujna plavuša imala je nekoliko...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram