today-is-a-good-day

Ideja za bingeanje: Švedski književni bestseller “Anxious People” nova je Netflixova hit serija

Ako ovog tjedna ne znate što gledati, svakako dajte šansu ovoj seriji nastaloj po istoimenom romanu koji je oduševio čitatelje diljem svijeta.

Blagdanska slavlja i tulumi su iza nas, a siječanj nas sve uvijek nekako nakon božićnog ludila primiri i prizemlji. Često to znači da večeri provodimo kod kuće, pod dekicom i uz šalicu čaja pred TV-om, a ako ste se i vi prepoznali u ovom opisu, vrijeme je da vam predstavimo novo televizijsko Netflix štivo koje biste svakako trebali škicnuti ovih dana.

Naime, na Netflix je stigla nova švedska serija, “Anxious People”, a koju su mnogi jedva dočekali. Cijela serija vrti se oko maskiranog pljačkaša banke koji bježi od policije nakon što je bizarno neuspješno pokušao opljačkati banku koja ne rukuje gotovinom. U bijegu uletava u stan na prodaju koji je upravo otvoren za javnost. Cijela situacija eskalira na sasvim neočekivani način jer – s jedne strane pljačkaš banke nije nimalo tipičan kriminalac, a s druge strane, naišao je na grupu potencijalno najiritantnijih taoca. Kad policija uđe u zgradu, pljačkaša više tamo nema, a intervjui s taocima policijskom tandemu nimalo ne pomažu. Što se zapravo dogodilo u tom stanu, gdje je nestao kriminalac i zašto baš nitko od svjedoka ne zvuči suvislo?

Dakle, radi se o seriji klasičnog krimi tipa, ali s twistom. Osim što ćemo tijekom gledanja otkriti tko je tajanstveni kriminalac, zašto je cijela pljačka toliko bizarna i što se to dogodilo s taocima, oduševit će nas i crnohumorni pristup ljudskim sudbinama te obilje bizarnih, a komičnih situacija. Ova crnohumorna serija tako će vam razvedriti siječanj te vam izmamiti osmijeh na lice unatoč tome što će se baviti teškim temama poput samoubojstva, gubitka, tugovanja, ljubavnih odnosa, nesigurnosti i humanosti.

Svaka epizoda traje tek pola sata, a ono što je posebno zanimljivo je to da se zapravo radi o televizijskoj adaptaciji istoimenog romana slavnog švedskog autora Fredrika Backmana. Taj je pisac javnosti poznat kao jedan od najuspješnijih švedskih autora današnjice. Iz njegova su pera tako potekle i druge slavne knjige, poput „Čovjeka zvan Ove“, „Medvjedgrad“ i „Britt Marie je bila ovdje“.

Backmanu adaptacije njegovih djela nisu strane, štoviše, film snimljen po knjizi „Čovjek zvan Ove“ bio je nominiran Oscara u kategoriji najboljeg filma na stranom jeziku. Vjerujemo kako će i ova Netflixova produkcija njegova romana biti iznimno uspješna – mi je jedva čekamo pogledati!

@IMDB
LifestyleKulturaIdeja za bingeanje: Švedski književni bestseller "Anxious People" nova je Netflixova hit...

Iz Pan-peka stiže recept za slasnu deliciju poznatiju kao pinca

Blagdanski stol u društvu obitelji nezamisliv je bez tradicionalnog uskrsnog kolača – pince ili sirnice. Iako izgleda kao jednostavan kolač za pripremu, zahtijeva dosta...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram