Intrigantne i kvalitetne: Tri nove serije na Netflixu kojima morate dati šansu

Početak tjedna neka bude i početak vašeg gledanja jedne od ovih odličnih serija.

Listopad je stigao, a kažu da će s njim vrlo skoro završiti i dugo bablje ljeto s kojim smo uživali cijeli rujan. Naime, vremenska prognoza predviđa obilje kiše, magle i niskih temperatura za sljedeće dane, pa je pravo vrijeme da pronađemo neko odlično televizijsko “štivo” uz koje se večerima možemo sklupčati ispod dekice. Baš zato smo za vas izdvojili tri nove serije i miniserije koje su nedavno stigle na streaming platformu Netflix te odmah pokupile hvalu kritike i pažnju gledatelja. Svakako im dajte šansu – sudeći po komentarima onih koji su ih već odgledali, ne možete pogriješiti s odabirom.

Maid

“Maid” je nova Netflixova serija koja je inspirirana istoimenim memoarima Stephanie Land, danas spisateljice, a nekoć sluškinje i čistačice koja se u okrutnom kapitalističkom sustavu SAD-a morala dugo boriti za čisti opstanak. Tako serija prati mladu majku Alex koja usred noći odluči napustiti svog dečka zlostavljača i alkoholičara te bez plana odlazi sa njihovom kćerkicom. No – sustav joj na svakom koraku onemogućuje da stane na svoje noge. Ne može zaraditi za život, muči se na poslu spremačice u bogataškim kućama, sud joj oduzme dijete, a ona sama mora si priznati kako je godinama bila zlostavljana bez da je toga bila i svjesna.

Ova je serija odličan podsjetnik na sve one teške ljudske sudbine kojih oko nas ima toliko mnogo. Borba, strast za životom i majčina ljubav u ovoj se seriji isprepliću u kombinaciju bolnih tema, teških trenutaka i zanimljivih obrata – pa seriji svakako dajte šansu. Iznimno je životna.

Squid Game

Ova južnokorejska dramska serija preko noći je postala jedna od najgledanijih Netflixovih serija ikad! A za to postoji i dobar razlog – radi se o neobičnom, bizarnom spoju krvoprolića, igre za preživljavanjem, dramatičnih obrata i ljudskih odnosa. Radnja je dakle smještena u distopiju u kojoj 456 osoba, svih starosnih skupina i socijalnih statusa, dobiju pozivnicu da zaigraju niz dječjih igara – s jako smrtonosnim posljedicama. Nagrada za onoga tko uspije preživjeti igru je 38 milijuna dolara, no put do tog novca doslovno je popločen ljudskim sudbinama.

Za sve obožavatelje južnokorejske kinematografije, ova će serija biti prava poslastica koja će se odgledati u dahu. Ako pak imate nešto slabiji želudac te ne volite večeri pred ekranom provoditi uz pogled na hektolitre krvi, odlučite se za neku drugu seriju.

Clickbait

Nakon što je završila HBO-ova “Mare of Easttown”, bili smo u stalnoj potrazi za novom odličnom krimi serijom i dobili smo je u miniseriji “Clickbait” na Netflixu. Ova dramska serija prati neobičan zaplet otmice obiteljskog oca, čovjeka kojeg se optuži za nasilje nad ženama – iako svi koji ga poznaju znaju da on nikada takvo što ne bi učinio. Kada na dark webu počne kružiti video u kojem se govori kako će ga se pogubiti kada video dostigne 5 milijuna pregleda, kreće utrka za život. Ali i za otmičarem koji je sve iscenirao.

Mnogo zanimljivih obrata od samog početak, super gluma i vrlo dobro razrađen scenarij ove serije oduševili su gledatelje diljem svijeta, pa vam sugeriramo da ako ju još niste pogledali to svakako uskoro učinite.

LifestyleKulturaIntrigantne i kvalitetne: Tri nove serije na Netflixu kojima morate dati šansu

Avène predstavio novu anti-age liniju sa zvijezdom među sastojcima – vitaminom C!

Zahvaljujući svojoj dermatološkoj stručnosti, Eau Thermale Avène   i u ovoj godini nastavlja s  inovacijama koje oduševljavaju sve skincare entuzijaste.  Tako je na našem tržištu...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram