Izložba jeseni koju jedva čekamo posjetiti: Tisja Kljaković u Klovićevim dvorima!

Naša poznata ilustratorica i umjetnica Tisja Kljaković Braić predstavit će svoja genijalna djela u Galeriji Klovićevi dvori već ovog mjeseca.

Rujnu se općenito veselimo jer upravo taj mjesec na simbolički način za mnoge obilježava nove početke – novu školsku godinu, novu poslovnu sezonu, novo godišnje doba, ali i nove sezone kazališnih predstava i vrhunskih izložaba u domaćim muzejima. Tako nas je jako razveselila vijest da ćemo već od 17. 9. moći uživati u genijalnim djelima i ilustracijama naše poznate umjetnice Tisje Kljaković Braić.

Naime, autorica megauspješnih ilustracija naziva “Oni” ovih dana objavljuje svoju drugu knjigu, “Oni 2”, a sada znamo i kako će svoje humoristične, a tako životne crteže predstaviti i zagrebačkoj publici u obliku izložbe svojih sabranih djela koja će se moći razgledati u Galeriji Klovićevi dvori na Gornjem gradu.

Ova monografska izložba naziva „Spomenik živom čoviku“ za javnost će biti otvorena od 17. rujna do 12. prosinca 2021., od utorka do nedjelje, od 11 do 19 sati. Prostirat će se kroz cijeli prvi kat slavne galerije te obuhvatiti radove iz svih razdoblja stvaralaštva ove umjetnice koja je na sceni prisutna već 20 godina.

U početku karijere je Tisja Kljaković bila bliskija informelu, odnosno art brutu, slikarstvu snažne ekspresije koje, u njenom slikarstvu, karakteriziraju velike crne reljefne površine. No, od 2009. godine njezine su slike postale svjetlije i vedrije, a velike crne površine zamijenile su bjeline. Bliskost primitivističkim formama od njezinih početaka ostala je konstantna sve do danas, a vidljiva je podjednako na njezinim crtežima kao i u slikarstvu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tisja Kljaković Braić (@tisjakljakovicart)

Tisja je svoju otvorenost, nesputanost, iskrenost i duhovitost odlučila izražavati upravo kroz jednostavne linije i oblike, kao i suženu paletu boja, pretežno akromatski kontrast crnih i bijelih površina. Posjetitelji će se tako moći upoznati s cijelim opusom autorice te se još jednom zaljubiti u njezin likovni izričaj – tako poseban, a tako domaći.

Također, podsjećamo još jednom da je ova jesen za ovu umjetnicu iznimno plodonosna. Nakon uspjeha njezine knjige ilustracija “Oni” koja je prizorima iz bračnog života osvojila domaću javnost, nakladnička kuća Fraktura izdala je i njezinu drugu knjigu iste tematike, svojevrsni nastavak prve – “Oni 2”, a koju se trenutno može naručiti samo u pretprodaji.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tisja Kljaković Braić (@tisjakljakovicart)

LifestyleKulturaIzložba jeseni koju jedva čekamo posjetiti: Tisja Kljaković u Klovićevim dvorima!

Keramičarska radionica kojom pomažemo napuštenim psima? Odmah se prijavljujemo!

Poznati zagrebački keramičarski studio Morra ovog mjeseca organizira jako poseban događaj, odnosno kreativnu radionicu keramike u suradnji s Udrugom Dog&Go, s ciljem skupljanja novca...

Domenica otkrila svoju Prvu ljubav!

Domenica, mlada glazbenica s otoka Korčule, izazvala je veliko zanimanje svojom novom pjesmom ”Prva ljubav, prva bol”. Ovaj ljetni hit predstavlja Domenicu u potpuno...

Facebook

97,224FanovaLajkaj

instagram